Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Főoldal | Hírarchívum

Őszi-téli programjaink!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt őszi-téli programjainkra! 

„Az emberi énekhang csodája”

Tomasovszki Katalin interaktív zenetörténet órája

november 11. (kedd) 18 óra

 

Erzsébet napi Ünnepi hangverseny és fotókiállítás

november 20. (csütörtök) 18 óra

 

„A zenekar fejlődése”

”Tomasovszki Katalin interaktív zenetörténet órája

december 11. (csütörtök) 18 óra

 

Luca napi kamarazenei hangverseny

december 13. (szombat) 10 óra

 

Karácsonyi Hangverseny a Zeneiskolában

december 17. (szerda) 18 óra

 

Tandíjbefizetés

Tisztelt Szülők!
A második féléves térítési- és tandíj befizetés időpontja:
február 23-án, 24-én és 25-én 13-18 óráig 
a zeneiskola titkárságán. 
A fizetendő díjról a főtárgytanároktól  fognak értesítést kapni.

 

Új e-mail cím

Iskolánk e-mail címe februártól megváltozik!
Az új elérhetőségünk:
lajthazene@gmail.com

 

 

Erzsébet-napi hangverseny a Zeneiskolában

Fotókiállítással egybekötött ünnepi hangversenyt adtak Erzsébet nap alkalmából a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és tanulói a megújult kiállító- és hangversenyteremben. A terem új világítása és a frissen festett falak méltó díszletei voltak az eseménynek.
A tanárokból alakult zenekar nyitó műsorszáma után Vicziánné Simándi Éva igazgatónő köszönetet mondott az önkormányzatnak, amiért anyagilag támogatta a fejlesztést, emellett megköszönte a kollégák, szülők és a tanítványok segítségét, akik szabadidejüket áldozták arra, hogy megszépüljön az iskola.
A rendezvényt dr. Nagyné Kocog Tünde tankerületi igazgató nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a közösség ereje nemcsak kapocs a zenével, hanem megmutatja, hogy valamennyien együtt tudnak dolgozni. A gyerekek tehetségének fejlesztéséért a megfelelő körülményeket is meg kell teremteni. Köszöntőjében méltatta a művészeti iskola két pedagógusát, akik Pesterzsébet önkormányzatától kitüntetést kaptak:Tassonyi Zsoltné Pesterzsébet Kultúrájáért kitüntető címben részesült, míg Kolossa András Pesterzsébet díszpolgára lett. Példaértékű emberi hozzáállásával és szakmai munkájával mindkét művész nagyon sokat tesz a zeneiskolai oktatásért és a kerületi hagyományok ápolásáért. A tankerületi vezető virággal köszöntötte a kitüntetetteket, Balásházi Bálint igazgatóhelyettes oklevelet és emléklapot adott át két kollégájának.
Ezután Fabók Katalinnak, a Szivárvány fotóklub vezetőjének, a VIII. kerületi Deák István Általános Iskola tanárának kiállítás-megnyitója következett. A klub 1990 óta működik. - Mindig nagy öröm számunkra együtt fényképezni. Az idei kiállítás témája az étel, az alkony és az árnyék volt. A témákhoz kapcsolódó az alkotásokból hoztunk el néhányat."
Az est további részében a zeneiskola tanulói kápráztatták el a közönséget játékukkal. A műsorban zongoraművek, fuvoladarabok, operarészletek és kamaraművek és népdalok is elhangzottak.
ILMA 

 

Könyvbemutató

 

Reformkori nap Pesterzsébeten!

Idén is megrendezésre kerül a Reformkori nap Pesterzsébeten. Szeptember 20-án iskolánk tanárai és növendékei is fellépnek a programokon, szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

Megújult alapítványunk!

Örömmel értesítünk Mindenkit, hogy a Zeneiskola alapítványa 2014 nyarán több szempontból is megújult. Megváltozott az alapítvány kuratóriumi elnöke és a kuratóriumi tagok személye is annak érdekében, hogy hatékonyabban járuljunk a Zeneiskola zenei és művészeti tevékenységének támogatásához, a tehetséggondozásához, és tárgyi feltételeinek javításához. Az alapítvány zászlójára tűzte a zeneiskolai tanulók szakmai fejlődésének ösztönzését (hangversenyek, pályázatok, zenei táborok), továbbá hangszerek vásárlását, és az oktatáshoz szükséges eszközök beszerzését.

 

Nyári térzene sorozat Pesterzsébeten

Legközelebbi fellépésünk a hagyományos pesterzsébeti nyári térzenesorozat nyitó térzenéje lesz. Július 4-én, 17 órai kezdettel 1 órás térzenét adunk Pesterzsébet Városháza előtt, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!
A Városháza előtt július 4-től augusztus 29-ig péntek délutánonként 5 órától ismét várják a zeneszerető felnőtteket és gyerekeket az elmúlt években már közönségsikert aratott zenekarokkal és újonnan bemutatkozó fellépőkkel.
A fellépők:
júl. 4. Lajhta László Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara
júl. 11. Keil Ernő Fúvószenekar
júl. 18. Sweet Band (Szakács Zenekar)
júl. 25. Kunszentmártoni Fúvószenekar és Balla Tibor, Arany páva-díjas tekerőlantművész
aug. 1. Dunaharaszti Fúvószenekar
aug. 8. Pestlőrinci Fúvószenekar
aug. 15. Sound Circus
aug. 22. Rákosmenti Zenebarátok Egyesülete
aug. 29. Pesterzsébeti Városi Fúvószenekar 

 

Operett- és jazzdélután a Gaál Imre Galériában

A Pesterzsébeti Művészeti Napok keretében május 15-én a Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában operett- és jazz délutánt tartottak a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola énekes növendékei Tassonyiné Zalay Lídia vezetésével. Zongorán közreműködött Horváth Kornél. A repertoárban felcsendültek klasszikus és modern dallamok, örökzöldek és népdalok, valamint Simon and Garfunkel szerzeménye, továbbá részletek Huszka Jenő és Kálmán Imre operettjeiből. Bernstein: Somewhere című művénél meglepetés érte a közönséget. Nagy-Bakonyi Boglárkával duettet énekelt Horváth Kornél, aki addig csak zongorán kísérte az énekeseket. Fellépett még Horváth András, Szomoru Blanka, Csubrikova Krisztina, Papp Angéla, Zalay Lídia, Somlyai Boglárka, Takaró Márk, Szabó Mónika, Józan Vivien, Bellusz Dorottya, Tuznik Natália, Takaró Márta, Chiráki Melinda, Takaró Szulamit. A Huszka Délibábos Hortobágyon című dalát a művészekkel együtt énekelte a közönség.

 

Éneklő Ifjúság kórushangverseny

Ezzel a videóval szeretnénk kedveskedni valamennyi szereplőnek, fellépőnek, felkészítő tanárnak és szülőnek!
 

Gyermeknap a zeneiskolában

Először tartottak a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában zenei gyermeknapot.Az április 29-i programot már hetekkel korábban meghirdették a környező óvodákban és iskolákban. A 16 órakor kezdődő gyermeknapon voltak léggömbös játékok, amiben részt vehettek kicsinyek és nagyok. Utána koncertet szerveztek és a tanítványok énekeltek, s különböző hangszereken játszottak a megjelent vendégeknek. A fúvós hangszertől a zongorán át az ütő- és vonós hangszerekig sokat bemutattak a zeneiskolások. A tanárok a diákjaikkal is felléptek, sőt magyarázták a közönségnek, hogy milyen részekből áll egy-egy hangszer. S hogy emberközelbe hozzák a zenét, a gyermekeknek hangszersimogatót is tartottak. Közben az udvaron volt kosárfonás, kavicsfestés. A nap zenei témájú vetélkedővel és táncházzal zárult, dunántúli táncokat tanítottak a kicsinyeknek. 16 órától 20 óráig szólt a muzsika, kacagtak a picik, több százan voltak. A szüleikkel és a nagyszüleikkel egész évre szóló élménnyel gazdagodtak.

 

Felvételi a Zeneiskolában

Felvételi információk!
Tücsök hangszerbemutatónkon a Csili Művelődési Központban szeretettel várjuk Önt és gyermekét! 2014. május 14. 9:30 és 10:30 órai kezdettel 
Iskolánk felvételi időpontja: 2014. május 15. és 16. 14-18 óráig. Címünk: 1204 Budapest, Ady Endre u. 98.

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!