Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Főoldal | Hírarchívum

Zenekari Hangverseny a Csiliben

Április utolsó péntekén tartottuk meg intézményünk zenekarainak koncertjét a CSILI Bubik István termében.Először a kicsinyek vonós zenekara mutatta be műsorát, majd a nagy vonós zenekar következett, szép sikerrel szerepeltek. Többféle stílusban mutatkoztak be, két Haydn Divertimento tételt játszottak Bálint Barbara Ning stílusos zongora szólóját kísérve. A Haydn-mű után Benedict Velencei Karneválja következett Kollárik Petra hangulatos zongora szólójával. Decsényi János Kati dalai c. kórusművét a József Attila Általános Iskola kórusával közösen adták elő. A kórus felkészítője Heimné Drenyovszki Barbara, iskolánk régi növendéke volt. Végül Christine dala csendült fel az Operaház Fantomjából, amelyben Újhelyi Andrea énekelte csodálatosan a szólót. Vezényelt és a műveket betanította Pável Edit és Balásházi Bálint.

A kisütő együttes Mizsák István vezetésével elkalauzolt minket Pentatóniába, majd következett a fuvolazenekar műsora. Az Éj királynőjének ismert áriáját Kuti Beáta adta elő elegáns virtuozitással piccolón, csellón Sipos Nándor működött közre. Majd egy részlet hangzott fel a Macskafogó c. filmből, amelyben a „négy testvér” Kuti Bea, Szőcei Tímea, Porkoláb Flóra és Kozelka Noémi Annamária volt és remekül adták elő a jól sikerült átiratot. Az együttest Lengyel Anna gitáron, és Sipos Nándor basszusgitáron egészítette ki. A fuvolazenekar vezetője, karmestere, valamint az átiratok készítője Gaál Zsolt volt. A fuvolistákat a klarinét-kvartett követte, nagyon szép hangon játszottak, hallhatóan jól összeszokott együttes, tanáruk Györfi Imre. Igazi gyerekeknek való darab hangzott el ezek után, két remek zongorista, Bálint Barbara Ning és Lőrincz Zoé Piroska, valamint két nagyszerű ütős, Borbély Bence Regő és Mizsák Benjámin előadásában. Felkészítő tanáraik Porzsolt Györgyné és Mizsák István. Végül a nagy fúvószenekar műsora koronázta meg az estet, a tőlük megszokott magas színvonalon játszottak. A bevezetőként előadott Hidas: Szvit I. tételén kívül két komolyzenei produkció is volt a repertoáron, Liszt: Les Preludes, valamint Grieg: March of the Trolls. Ezek után következett Indiana Jones, és a Zirkus Humerto Mizsák Benjámin bravúros xilofon-szólójával.

A zenekar vezetője Kolossa András, segítői Mizsák István és Gaál Zsolt.A hagyományokhoz híven a sokadik ráadás után hagytuk el a termet! Biztos vagyok benne, hogy aki eljött, tartalmasan töltötte az estéjét, és jól szórakozott.

 

Lajtha László Műveltségi Vetélkedő és Népdaléneklési verseny (2012)

Lajtha László zeneszerző, népzenekutató, zenetanár, intézményünk névadója születésének 120. évfordulójára emlékeztünk meg ezzel az országos vetélkedővel, melyet harmadik alkalommal rendezett meg iskolánk 2012. április 4-én. Balmazújvárosból, Egerből, Kunszentmártonból, Nyíregyházáról, Szentesről, Zsombóról, valamint a budapesti Farkas Ferenc, Hubay Jenő, Kispesti zeneiskolából érkeztek hozzánk a 4-5 fős csapatok és az énekesek a „hazai” versenyzőkön kívül. A szakmai zsűri elnöke Solymosi Tari Emőke, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, zenetudós, Lajtha-kutató. Tagjai: Vakler Anna a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékének tanára és Várkonyi István hegedűművész, a Talentum Szakközépiskola tanára voltak.

A vetélkedő lelke, motorja Tomasovszki Katalin szolfézstanár, korrepetitor tanárunk volt. Időt és fáradtságot nem kímélve állította össze a vetélkedő anyagát, szerkesztette meg a feladatlapokat, valamint szervezte meg az egész rendezvényt. A vetélkedő gördülékenyen, az időpontokat pontosan betartva zajlott le, úgy érzem minden résztvevő teljes megelégedésére. Iskolánk Deák Balázs, Deák Boglárka, Halas-Zsoldos Márkó, Kovalik Nikolett, Körmendi Nóra, valamint póttagként Tóth Vivien, fényes sikert, I. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Tomasovszki Katalin. A népdaléneklési verseny III. helyezettje Kovács Réka magánénekes növendékünk lett, felkészítő tanára Tassonyi Zsoltné. Mindkét tanár tanári különdíjban részesült. Öröm volt látni a sok lelkes, ifjú diákot, hogy milyen becsületesen készültek fel a műveltségi vetélkedőre, ezzel bővítve Lajtha László zeneszerzőről, népzene kutatóról, zenepedagógusról szóló ismereteiket.
Szeretettel gratulálunk a zervezőknek és a résztvevőknek egyaránt.

 

Fővárosi Ütőfesztivál 2012.02.25.

http://youtube/v/2YUfKSCQNJE

Balázs Oszkár: Utazás pentatóniába

Fővárosi Ütőfesztivál 2012.02.25
Pesterzsébeti Lajtha László A.M.I. Zeneiskola
Előadók: Borbély Bence, Dargai-Kis Vajk, Hegedűs Botond, Kaszab Sebő, Kovács Álmos, Kozák Botond, Kurdi Ákos, Mizsák Benjámin, Tornyosi László
Tanár: Mizsák István

 

 

Randevút adnak egymásnak a vonósok

Közös vonóstalálkozóra készül március 14-én a Galambos János AMI és a pesterzsébeti Lajtha László AMI a soroksári zeneiskola dísztermében. A vonóstalálkozó megálmodója Pollák Rita, a Galambos János AMI csellótanára. Fotó: Lajtha AMI archívuma
- A zeneiskola jelenlegi és volt növendékei, illetve tanárai is szerepelni fognak: részleteket adnak elő J. D. Heinichen Concerto pastoral című művéből. A vonósok mellett blockflötén is játszik két diákunk, ez érdekes hangzást ad majd a zeneműnek - nyilatkozta Féth Istvánné a Galambos János AMI igazgatóhelyettese.


- Varasdy Zsuzsanna csellótanár tanszakvezető kolléganőmmel együtt készülünk a hegedűs, brácsás és csellós növendékeinkkel, valamint vonós és zongorakísérő kollégáinkkal a zenei eseményre - mondta Pável Edit, a Lajtha László AMI hegedű és brácsatanára.
A szólóban, kamaraegyüttesekben, a Csellózenekarral, a Tücsökzenekarral előadott műsoruk a barokk, a klasszikus és a romantikus stílustól a 20. századi filmzenékig öleli majd át a vonós zeneirodalmat.
Ilonka Mária

 

Lajtha és ami azon túl van

A Debreceni Kodály Kórus legújabb lemezén két olyan szerző hallható, akinek kijárna az újrafelfedezés. Egyikük ismertebb - éppen a jó interpretációk miatt (amiatt, hogy remek együttesek, remek karmesterek tűzték műsorra darabjait), másikuk, a világban, sajnos, alig ismert, holott a huszadik századi zeneszerzők közt alig találunk nála szellemesebb, okosabb, érzékenyebb zenészt. Egyikük olasz, és számos, tulajdonképpen sok figyelemre nem méltó, darabját ma is játsszák, például a Róma fenyőit, vagy egyáltalán a Róma trilógia darabjait (igaz olyan remek műveit, mint a régi táncokat felelevenítő, azok tökéletes megértéséről tanúskodó Régi Táncokat: nem), másikuk magyar: Bartók és Kodály és pályatársa, barátja. 

Egyiküket ismerik a műveltebb zenehallgatók, szerte a világban, másikukat szinte csak hazánkban. Pedig ha van valaki, aki megérdemelte volna a hírnevet, a világhírt, hogy a Concertgebouwban ugyanúgy játszák, mint a szegedi Konzervatórium Nagytermében, az Lajtha László, a - minden kétséget kizáróan - legkiválóbb elsüllyedt szerzőnk. Akinek már életében is kijutott a mellőzöttségből. Igaz, sosem csatlakozott irányzatokhoz, nem kötelezte el magát egyetlen iskola mellett sem. Kórusműveivel sem az Éneklő Ifjúság mozgalom szolgálatába állt, nem Bárdos Lajosnak és kórusának gyártott műveket. Stílusa különbözik mind Kodályétól, mind Bartókétól. Ha Szőllősy András a harmadik mester Ligeti és Kurtág mellett, akkor a harmincas években Lajtha volt e kevesebbet emlegetett harmadik.

 

Farsangi Hangverseny (2012)

Az idei farsangi hangversenyünket 2012. február 16-án 18 órakor tartottuk meg iskolánk Máté János termében az úgynevezett „bérletes” hangversenyek keretén belül. A hálás közönség sokszor vastapssal köszönte meg a színes produkciókat!
Üde citeramuzsikával nyitotta meg az estet a népzene tanszak ifjú növendékeiből és tanáraiból álló Zabhegyező citera együttes. Felkészítő tanárok Kiss Anikó és Kürti László. Kamarazene szólalt meg a következő műsorszámban, Borbély Bence Regő, Mizsák Benjámin, valamint Bálint Barbara Ning és Lőrincz Zoé adta elő számos ütőhangszeren és zongorán Zempléni László: Apróságok című vidám, pezsgő, kaleidoszkóp-szerű gyerekeknek szóló művét, tanáraik Porzsolt Györgyné és Mizsák István. Nagyon szép lassú tétel következett hegedűn Bozsó Kinga Hajnalka előadásában, Balásházi Bálint zongora kíséretével, a felkészítő tanár Pável Edit. Egy lassú tétel következett és egy polka. Négykezest adtak elő lendületesen Porzsolt Györgyné növendékei, Bálint Barbara Ning és Lőrincz Zoé. Két szép ének-műsorszám emelte a hangverseny színvonalát, Czachesz Zsófia énekelt egy komolyabb, és egy könnyedebb dalt remekül. Zongorán Horváth Kornél kísért, tanára Tassonyi Zsoltné. Hertlein Áron adott elő egy virtuóz versenymű-tételt baritonkürtön, Porzsolt Györgyné zongora kíséretével. Felkészítő tanár Kolossa András. Ezután egy másik Zempléni-darabot játszott el Mizsák Benjámin többféle ütőhangszeren, valami hihetetlen ügyességgel és koncentráltan. Egy szép Telemann-Szonáta lassú és gyors tételét hallhattuk trombitán Boczor István előadásában, Porzsolt Györgyné zongora kíséretével. Felkészítő tanár Kolossa András. Különleges, ritkán hallott négykezeseket játszott Porzsolt Györgyné és növendéke, Gyenge Péter meglepő stílusban. Kaszab Sebő Bizet Carmenjából adott elő egy részletet, virtuóz technikával. Zongorán kísért Porzsolt Györgyné, felkészítő tanár: Mizsák István. Végül  igazi farsangi hangulatot biztosított számunkra a Tico-ticoval Bana Adrienn klarinéton, Várszegi Kristóf szaxofonon, valamint Tomasovszki Katalin tanárnő zongorán. Felkészítő tanáruk: Tassonyi Zsolt.Befejező műsorszámként Bartók: Román táncok c. darabja csendült fel egy Bana Adrienn, Kovács Dorottya, Horváth Szabolcs, Nagy Ákos összeállítású klarinét-kvartett hangulatos előadásában. 
A hálás közönség sokszor vastapssal köszönte meg a színes produkciókat!

 

Karácsonyi Hangverseny a Gaál Imre Galériában

A meghitt karácsonyi dalok csendességétől a szilveszteri hangulatot megelőlegező harsányabb, vidámabb operett-részletekig ívelt az a koncert-műsor, amelyet a teltházas közönség élvezhetett 2011. december 29-én a Gaál Galériában.


Újhelyi Andrea, Barlay András előadásában, Balásházi Bálint zongorakíséretével, három szép, bensőséges dallal kezdődött a koncert - felidézve a nemrég múlt ünnepi hangulatot – elsötétített teremben, gyertyafények mellett. Ezután a világ minden táját képviselő, négy olyan ének következett, a Sensa Dirigente Kamarazenekar kíséretével, melyek sokféle szemszögből közelítették meg az ünnepeket. Klasszikus és romantikus operarészletek csendültek fel szóló és duett előadásban a drámától a komédiáig remek előadásban. Előre tekintve az óév búcsúztatására, könnyedebb, zongorakíséretes dallamokkal örvendeztették meg a nagyszerű énekesek a hallgatóságot.
Végül fergeteges hangulat kerekedett a három operett-részlet felcsendülésével, amelyet a közönség éneklése is bizonyított.
Sokunkat nagy büszkeséggel töltött el, hogy intézményünk régi növendékei – egyikük jelenlegi kollégánk – ismét öregbítették iskolánk hírnevét ezzel a csodálatos esttel, mellyel sikerült a szürke hétköznapokból kiemelniük a hálás közönséget.

 

Hagyományőrző est a Zeneiskolában

Immár hagyományőrzőnek nevezhető, hogy Fotókiállítás megnyitóval kötjük egybe az Erzsébet-napi hangversenyt, amelyet intézményünk Máté János termében tartottunk meg 2011. november 18-án, a kerület Erzsébet Napok rendezvény-sorozaton belül. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének tagjaként 1999. óta működő Szivárvány Fotóklub vezetője, Fabó Katalin meleg, köszönő szavaival indult a rendezvény. A hagyomány onnan indult, hogy a Deák Diák Általános Iskola falai közt működő fotóklub ötödik alkalommal hozta el fotó-gyűjteményének legszebb, kiállításra való darabjait iskolánkba, és a kiállítás megnyitóját az Erzsébet-napi hangverseny elé helyeztük. Az idei évben ötödikes-tizenkettedikes tanuló 25 fotójában gyönyörködhetnek a látogatók. 
Varasdy Zsuzsanna a hangverseny szervezője nagyszerű ötlettel Erzsébet naphoz kapcsolódó képeket vetített, hozzájuk illő magyarázatokkal, melyeket az est háziasszonya, Lenkeyné Szabó Ida ismertetett bájjal és kedvességgel. 
A koncert a „könnyedebb” műfaj darabjaival kezdődött, a My fair Lady híres Ma éjjel táncolnék című dalával, ezúton Koczák Eszter játszotta nagyon szép hangon csellón, zongorán Kocsis Nagy Klára kísért, tanára Varasdy Zsuzsanna.  
Süki Ádám laza eleganciával adta elő Gershwin dalát, Porzsolt Györgyné zongorakíséretével, tanára Lenkeyné Szabó Ida. 
Egy szép Brahms Magyar táncot játszott nagyon muzikálisan klarinéton Bana Adrienn Tomasovszki Katalin zongorakíséretével. Tanára Tassonyi Zsolt. Egy kis növendék játszott remekül egy kis Bartók-gyermekdalt, Tomerle Fanni zongorázott, tanára Horváthné Farkas Katalin. Bartók után Kodály népdalfeldolgozás következett, Brecsok Anna brácsázott, zongorán Balásházi Bálint kísért, tanár Pável Edit. 
Bálint Barbara Ning zongorázta verseny-anyagát impozánsan, mellyel a Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraverseny országos döntőjében fog részt venni. Tanára Porzsolt Györgyné. Itt jegyezzük meg, hogy másik országos döntős növendékünk Mizsák Benjámin, tanára Andrásiné Karmanóczki Tünde. 
Egy szép barokk operaáriát énekelt Mudra Katinka nagy átéléssel Horváth Kornél zongorakíséretével, tanára Tassonyi Zsoltné. Handel F-dúr Szonátájának III. és IV. tételét adta elő fuvolán, szép hangon és elegáns könnyedséggel Kozelka Noémi Annamária Tomasovszki Katalin zongorakíséretével, tanára Kiss Ágota. Pergolesi-művet énekelt kristály tisztán, hajlékonyan Czahesz Zsófia Horváth Kornél zongorakíséretével, tanár Tassonyi Zsoltné. Hertlein Áron gyönyörű hangon, bravúrosan adott elő baritonkürtön egy Brandt Koncertet Porzsolt Györgyné remek zongorakíséretével, tanár Kolossa András. 
A hangverseny záró számaként Kovács Béla hangulatos klarinét darabját játszotta klarinét együttesünk, tagjai Bana Adrienn, Balog Laura, Horváth Szabolcs, Kovács Dorottya, Nagy Ákos, valamint tanáruk, Györfi Imre. Valóban a Herringgasse-n érezhettük magunkat hétvégén. Még ráadás számban is gyönyörködhettünk, Bernstein Amerikáját hallhattuk, mely teljesen felpezsdítette az amúgy is emelkedett hangulatot. 
Biztosak vagyunk benne, hogy az est mindenki számára emlékezetes maradt.
Lajtha AMI Vezetősége

 

Liszt Ferenc képavató Ünnepély a Zeneiskolában

Bensőséges hangulatú, tartalmas rendezvény tanúi lehettünk 2011. november 15-én délután a Zeneiskola Máté János termében. Komár Ibolya Mecénás Asszony álma teljesedett be annak a csodálatos képgalériának utolsó darabjával, mely Liszt Ferencet ábrázolja. Ibolya néni szeretettel adományozta intézményünknek a nagy zeneszerzőinket ábrázoló portrékat, de sajnos a sorozatot már nem tudta megkoronázni. Pesterzsébet közismert festőművésze, Gulyás László Úr alkotta a galéria minden darabját. A Liszt Ferenc képet tudatosan terveztük 2011-re, születésének 200. évfordulójára, ezt az elképzelést anyagilag a Máté János Zene-és Művészeti Alapítvány Kuratóriuma támogatta.
Az est folyamán Liszt művek hangzottak el. A teremben két kis lámpa biztosított sejtelmes fényt a megható hangon felcsendülő Ave Mariához, melyet Tassonyiné Zalay Lídia adott elő Horváth Kornél zongorakíséretével. Csóka Gabriella Igazgató Asszony köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta az est háziasszonyát, Tomasovszki Katalint. Marton Sándorné a Oktatási és Kulturális Bizottság Elnök Asszonya Pesterzsébet Képviselő testülete nevében üdvözölte a közönséget, majd figyelemfelkeltő, lényegre törő, szívből jövő szavakkal nyitotta meg a rendezvényt. Ezután sor került az alkotás ünnepélyes avatására, amelyben Marton Sándorné mellett részt vettek Gulyás László festőművész, az Alapítvány képviseletében Ádovics Lászlóné és Cseh Attila, valamint iskolánk Igazgató Asszonya. A továbbiakban zenei és prózai részek váltogatták egymást.


Felcsendültek Liszt VI. és XIII. Magyar Rapszódiái Vida Mónika Ruth és Vadászi István virtuóz előadásában. Mindketten intézményünk egykori növendékei. A Canto Armonico kórus Rózsavölgyi Ildikó és Balásházi Bálint vezetésével három nagyon szép kórusművet énekelt. D. Udvary Ildikó a Pesterzsébeti Múzeum Igazgató Asszonya szakavatott kiselőadásával segített nekünk megragadni a festmény hangulatát. Háziasszonyunk nagyszerű zenetörténeti összefoglalót tartott az ünnepelt zeneszerző életéről és munkásságáról, akivel kapcsolatban különleges ismereteket osztott meg velünk. Előadását átszőtte a közvetlenség és a humor, ezáltal nemcsak a zeneszerzőt, a pedagógust, és minden idők legnagyobb zongoraművészét ismerhettük meg, hanem az embert is! Az est elején mindenkit egy kis lisztes zsák fogadott az ülőhelyén, a rendezvény befejezéseként állófogadás volt baráti beszélgetéssel egybekötve, és nyílt alkalom a festmények közeli megtekintésére, valamint a paravánokon elhelyezett Liszt Ferenc életútját bemutató plakátsorozat tanulmányozására.
Lajtha AMI Vezetősége

 

A Zene az kell!

Az elmúlt hónapok során számos rendezvényen léptek fel a Lajtha AMI diákjai, tanárai. Ahol felléptek, játékukkal megszínesítették a programokat. Üdítő volt hallgatni a muzsikájukat. 

 

Évadnyitó hónap a Zeneiskolában

Amíg a diákok élvezték a nyári szünidő örömeit, addig a Zeneiskolában szép sikerek születtek.
A Kis-Duna Hangja elnevezésű tehetségkutató versenyen, melyet július folyamán rendezett meg a Kis-Duna Rádió, magánénekes növendékünk Kovács Réka második helyezést ért el. Felkészítő tanára Tassonyi Zsoltné, ezúton is gratulálunk nekik az értékes eredményhez.
Július 9-én az intézmény Zabhegyező citera együttese szerepelt a Magyar Módi Sokadalom című rendezvényen, Üllőn.
Augusztus utolsó péntekén remek hangulatú térzenét élvezhetett az egybegyűlt közönség, Big Band együttesünk emlékezetes nyárbúcsúztatót tartott a Városháza előtt, művészeti vezetőjük Gaál Zsolt.
Elég zsúfoltra sikerült szeptember második hétvégéje, szombaton a Big Band együttes vett részt a szombathelyi Big Band Fesztiválon, nagy tetszést aratva. A vasárnap az iskola menet fúvószenekaráé, valamint fúvószenekaráé volt. Délelőtt a menetzenekar szolgáltatott zenés ébresztőt Kispesten, aztán Szigetszentmiklóson volt a nagy zenekarnak egész napos programja, az I. Nemzetközi Fúvós Fesztiválon. Zenekarvezető Kolossa András.
A Liszt Ferenc életéről szóló kiállítás megnyitóján szeptember 7-én a Csili Muszély Ágoston termében Zalay Lídia énekművész és Horváth Kornél zongoraművész szerepelt.
Szeptember 17-én a Reformkori nap keretében nagyszerű hangversenyt rendeztek meg a Gaál Imre Galériában, melyen számos zeneiskolai művésztanár vett részt. Csóka Gabriella, Tóth Anna Zita, Horváth Kornél, virtuóz játékukkal kápráztatták el a közönséget. Pável Edit, Balásházi Bálint, nagyszerű verbunkost játszott remekül. Kocsis Nagy Klára volt növendékünket, Sturcz Andrást kísérte, szintén egy virtuóz műsorszám keretén belül szép hangon, kiválóan alkalmazkodva a szólista művészhez. Kiss Anikó, Kürti László, Bálint László Domonkos, Farkas Teofil népzenével örvendeztetett meg minket. Lesták Péterné szolfézstanár kollégánk a tőle megszokott színvonalon vezényelte kórusát. Igazi történelmi színfolt volt ez a nagyon szép rendezvény, melyben helyet kapott a vers és a próza is.
Szintén a Gaál Galériában tartották meg az Örmény Nemzetiségi Estet szeptember 20-án. A Zeneiskola képviseletében Kovalik Nikoletta csellózott, Horváthné Farkas Katalin kíséretével, valamint Sipos Ferenc játszotta Hacsaturján Kardtánc című művét Czender Ágnes kíséretével. Két kollégánk, Balásházi Bálint és Kiss Anikó másik oldalukról is bemutatkoztak, mivel verset mondtak.
Szeptember 29-én a János utcai Óvodában Bozsó Kinga Hajnalka hegedűs, Kovács Álmos ütős, valamint Kovács Boglárka klarinétos növendékek tartottak hangszerbemutatót a Zenei Világnap alkalmából.
Nem kevésbé eseménydús hónapnak bizonyult az október is. A Zene Világnapján színvonalas koncertet rendeztünk iskolánk Máté János termében, amelyen szinte minden tanszak képviseltette magát. Ugyanezen a napon délután a Csili Vízvári termében Kiss Anikó és Kürti László citerajátékával színesítette a Népmese Napja című rendezvényt.
Október 12-én, a Pesterzsébeti Múzeumban Tartóshullám című helytörténeti kiállítás – megnyitón vett részt Tassonyi Zsoltné és növendéke Rahner Márton, ahol osztatlan sikert arattak alkalomhoz illő dalaikkal.
A Baross Ovi Teréz napi Szüreti Mulatságán, október 14-én is citerás művész tanáraink szerepeltek. Ugyanezen a napon iskolánkban mutatkozott be rendkívül színvonalasan egy katalán női kar. A koncerten Lesták Péterné Bella Musica kórusa is szerepelt, valamint meghívást kapott ugyanerre az eseményre Csóka Gabriella, Tóth Anna Zita és Horváth Kornél, akik a tőlük megszokott művészi színvonalon adták elő Doppler Magyar Fantáziáját.
A Német Kisebbségi Önkormányzat által szervezett Oktoberfest elnevezésű rendezvényen október 15-én intézményünk fúvós kamarazenekara is részt vett.
Október 15-én került megrendezésre a III. Bartók Béla Zongoraverseny területi válogatója, melyen intézményünk növendéke, Bálint Barbara Ning korcsoportjában kilencedik helyen végzett a harminc versenyző közül. Tanára Porzsolt Györgyné. Annak eredményére, hogy kik kerülnek be az országos versenyre, még várakoznunk kell.
Vidéken is képviseltette magát az intézmény népzene tanszaka, mert Gárdonyban a Kossuth Népdalköri Találkozón Canto Armonico kórust kísérte citerán Kiss Anikó és Kürti László.
A szép kezdet után továbbra is eseménydús, sikeres szerepléseket kívánunk növendékeinknek és tanárainknak egyaránt!
Lajtha AMI Vezetősége

 

 

Felvett Növendékeink

Az idei tanévben egy harsonás és három magánénekes növendékünk tett felvételi vizsgát zeneművészeti szakközépiskolába. Az eredmény 100 %-os lett.
A harsonás növendéket, Markgruber Bencét három helyre vették fel. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolába, valamint a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolába. A felvételi két részből áll, gyakorlati – hangszeres játék – és elméleti rész, szolfézs írásbeli és szóbeli. Hangszeres tanára Pál Ildikó, korrepetítora Porzsolt Györgyné, szolfézstanára Józsáné Hajdu Zsuzsa.A három magánénekest a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolába vették fel.Porzsolt Éva tanára Lenkeyné Szabó Ida, korrepetítora Porzsolt Györgyné, szolfézstanára Józsáné Hajdu Zsuzsa. Kohán Nikolett és Mészáros Edina tanára Tassonyi Zsoltné, korrepetítora Horváth Kornél, szolfézstanára Tomasovszki Katalin. Büszkén mondhatjuk, hogy túlteljesítettük a 100-ot, hiszen egyik növendékünket három helyre is felvették! Szeretettel gratulálunk a sikeres növendékeknek és felkészítő tanáraiknak.

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!