Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Főoldal | Hírarchívum

Családi Hangverseny a Zeneiskolában

Nemcsak az iskola növendékei, hanem szüleik, testvérek és barátok, és egy nagymama is megcsillogtatta tehetségét a Lajtha László AMI 10. jubileumi Családi Hangversenyén, melyen 18 család lépett fel. A legkisebb fellépő 6 éves volt, 1 nagymama játszott unokájával, 7 szülő vállalta a közös játékot gyermekével. Mások testvérpárként játszottak.


Teltház előtt szólaltak meg zeneirodalmunk hangulatos darabjai. A fellépők alig várták, hogy sorra kerüljenek, a színpad és az együtt muzsikálás varázsa mindenkit magával ragadott. Változatos előadásmódoknak lehettünk szem- és fültanúi: szólóhangszer édesanya zongorakíséretével, vonós duók és kamaracsoportok, zongora négy- és hatkezesek, népzene trió, fúvós duó és trió gitár illetve zongorakísérettel. A szülők méltán lehettek büszkék nem csak gyermekeikre, hanem önmagukra is.
Ilma

 

IV. "Zenehíd" vonóstalálkozó Pesterzsébeten

A pesterzsébeti és soroksári zeneiskolák közös hangversenye idén is a Lajtha László AMI nagytermében 2013. március 19-én, kedden 17.30 órától! Minden érdeklődőt szeretettel várunk a koncerten! A belépés díjtalan!

 

Dixieland szólt a Csili-jubileumon

A Benkó Dixieland Band két és fél órás, fergeteges hangulatú koncertjével ünnepelte meg a kerület március 2-án a Csili Művelődési Központ 95. születésnapját. Az est egyik különlegességeként a Benkó Dixieland Band pesterzsébeti kötődésű zenészekkel egészült ki. Így szájharmonikán közreműködött Ferenczi György, harmonikán Orosz Zoltán, ahogyan egy-egy szám erejéig csatlakozott zeneiskolánk zongoratánára, Horváth Kornél, valamint a gitáros Bernáth Ferenc is. A zenekar állandó tagjainak és a hozzájuk társult muzsikusok virtuóz produkcióját hangos ovációval, illetve többszöri visszatapsolással ismerte el a publikum.
A jeles alkalomból az ünneplő nagyközönség zsúfolásig megtöltötte a Csili színháztermének széksorait.Köszöntőjében Várhalmi András igazgató felidézte, hogy a Vas- és Fémmunkások Csillag utcai otthonának 1918. március 2-i megnyitása - akárcsak a 95. születésnap - szintén szombatra esett.Az akkori rendezvényen fellépett a munkásdalegylet, aztán kuplék következtek, majd táncmulatság zárta a műsort. Az azóta eltelt öt embertöltő alatt sok száz közösség formálódott a művelődési intézmény falai között, sok ezer program zajlott le, sok százezer vagy talán millió ember látogatott ide.
- Óriási dolog, hogy ma az intézmény 95. születésnapját ünnepelhetjük - vélekedett az igazgató.
Szabados Ákos polgármester a „nagyszerű évforduló" alkalmából egyrészt a Csili munkatársainak tevékenységét méltatta, másrészt emlékeztetett arra, hogy a hajdani pesterzsébetiek önerőből teremtették elő az intézménylétrehozásának anyagi forrásait.
- Mai napig példaértékű, hogy a pesterzsébeti polgárok és munkásemberek szükségesnek érezték, hogy találjanak egy olyan közösségi helyet, ahol lehetőségük van ugyanazokat a műsorokat együtt élvezni, függetlenül attól, hogy mit gondolnak a világról - méltatta az alapítókat a polgármester.
A köszöntő beszédeket követően Földesi Gyula országgyűlési képviselő, Juhász Lajosné alpolgármester és Várhalmi András igazgató emlékplaketteket nyújtott át. A Homoki Anikó üvegművész által tervezett tárgyakat olyan oktatók, klubvezetők és szponzorok érdemelték ki, akik régóta hozzájárulnak a Csili töretlen népszerűségéhez és gazdag programkínálatához. A szavak után a zenéé lett a főszerep, hiszen kezdetét vette a Benkó Dixieland Band ünnepi koncertje. A meghívás nem véletlenül esett rájuk - lévén a világhírű formáció 1959-től az 1960-as évek közepéig a Csili házi zenekarának számított.Mint arra a zenekarvezető Benkó Sándor emlékeztetett: a Csili megalapítása időben egybeesik a dzsessz New Orleans-i születésével. Elsőként az ikonikus Louis Armstrong egyik korai szerzeménye, a Dipper Mouth Blues csendült fel. A több mint kétórás koncert során a műfaj megannyi klasszikusa - egyebek mellett: When You're Smiling, All of Me, Petite Fleur, Bring Me unshine, Creole Jazz - hangzott el.

 

Tavaszi Szonáta-est a Lajtha AMI-ban

Horváth Kornélnak, a Lajtha László AMI zongoratanárának nagy álma válhatott valóra március 3-án. Középiskolás diáktársával, Stuller Gyula hegedűművésszel közös muzsikálással ünnepelték 50. születésnapjukat a zeneiskola hangversenytermében. Az egykori osztálytársak közül Solymosi Tari Emőke zenetörténész, Lajtha-kutató is örömmel tett eleget a meghívásnak. A vendégeket Vicziánné Simándi Éva igazgató köszöntötte, az est háziasszonyának szerepét Tassonyi Zsoltné vállalta. Kerületünk jeles személyiségei közül megjelentek kerületünk díszpolgárai, Földesi Gyula országgyűlési képviselő, Juhász Lajosné alpolgármester, a képviselő-testület tagjai, a társintézmények vezetői, valamint számos zenekedvelő érdeklődő. 
Horváth Kornél - a zeneiskola zongoratanára, Pesterzsébet díszpolgára - a zeneakadémiai évek alatt itthoni (Vásáry Tamásnál) és külföldi kurzusok állandó résztvevője volt. Stuller Gyula hegedűművész Svájcban telepedett le, ahol a világ egyik legjelentősebb zenekarának, a Lausanne-i Kamarazenekarnak lett a koncertmestere. A tavasz első napjainak méltó megkoronázása volt az este, melyen Beethoven: F-dúr "Tavaszi" Szonátája mellett Bach: C-moll és Grieg: C-moll Szonátája is felcsendült. A hallgatóság hosszú percekig tapsolta a művészeket, akik ráadással hálálták meg a szeretetet. 


A koncerttel párhuzamosan kiállítás nyílt a 13 éves Sas Bálint festményeiből. A muzsika mellett a tájképek és virágcsendéletek is tavaszi hangulatot varázsoltak a közönség lelkébe. A kiállítást a március 7-ig megtekinthetik az érdeklődők. A jótékonysági est bevételét a zeneiskola alapítványa számára ajánlották fel a művészek, melyből az iskola hangversenyzongorája kerül felújításra a nyár folyamán.

 

"Így látom a Parlament épületét"

Növendékeink, Bozsó Kinga Hajnalka, Siroki Sára és Tölgyesi Zsófia az „Így látom a Parlament épületét” rajzpályázaton szép sikert értek el. Gratulálunk! A következő levelet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke küldte el számukra: 

Az „Így látom a Parlament épületét” c. rajzpályázatra beküldött munkáját megkaptuk köszönöm, hogy megtisztelt rajzával. A meghirdetett pályázatra 1373 alkotás érkezett hazai diákoktól, de kaptunk rajzokat a kárpát-medencéből, Európa több országából, valamint a tengeren túlról is. Szeretném megjutalmazni a melléklet parlamenti kiadvánnyal.
Korcsoportjában az Ön munkáját a szakmai zsűri kiállításra érdemesnek tartotta, amely kiállítás a parlament épületében 2013. április 12-áén, pénteken délelőtt 11 órakor kerül megrendezésre. Erről még külön levélben fogom értesíteni. A beküldött rajzokat az Országgyűlés könyvtárában megőrizzük.
Kívánok szép húsvéti ünnepeket, jó egészséget, kedves Családját, tanítóját, tanárát külön tisztelettel köszönti:
Lezsák Sándor
Lakitelek, 2013. február 28.

 

Családi Hangverseny

2013. március 7-én, csütörtökön 17.30-kor a zeneiskolában ismét megrendezzük családi hangversenyünket, ahol kicsik, nagyok, tanulók, szülők, nagyszülők, tanárok, barátok együtt muzsikálnak! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Jótékonysági Hangverseny

Horváth Kornél – Pesterzsébet díszpolgára - a Lajtha László AMI művész-tanára és Stuller Gyula nemzetközi hírű hegedűművész közös koncerte a zeneiskolában. Stuller Gyula, kiváló hegedűművész, már fiatalon jelentős zenei versenyeken nyert díjakat. Pl. a Szigeti József nemzetközi hegedűversenyen harmadik volt 17 éves korában. A Zeneakadémiai diploma megszerzése mellett több évig tanult külföldön élő művészektől, mint például a közismert Pauk Györgytől Londonban. Svájcban telepedett le, ahol a világ egyik legjelentősebb zenekarának a Lausanne-i Kamarazenekarnak lett a koncertmestere. Már több évtizede végzi kiválóan ezt a munkát. Gyakran tart kurzusokat külföldön és odahaza. A két művész barátsága a konzervatóriumi évek kezdete óta tart, aminek köszönhetően sikerült felkérni Stuller Gyulát, hogy vállaljon fellépést Intézményünkben. Stuller Gyula, kiváló hegedűművész, már fiatalon jelentős zenei versenyeken nyert díjakat. Pl. a Szigeti József nemzetközi hegedűversenyen harmadik volt 17 éves korában. A Zeneakadémiai diploma megszerzése mellett több évig tanult külföldön élő művészektől, mint például a közismert Pauk Györgytől Londonban. Svájcban telepedett le, ahol a világ egyik legjelentősebb zenekarának a Lausanne-i Kamarazenekarnak lett a koncertmestere. Már több évtizede végzi kiválóan ezt a munkát. Gyakran tart kurzusokat külföldön és odahaza. A két művész barátsága a konzervatóriumi évek kezdete óta tart, aminek köszönhetően sikerült felkérni Stuller Gyulát, hogy vállaljon fellépést Intézményünkben.
 

A hangverseny címe "Tavaszi Szonátaest " 
műsor:
Bach: c-moll Szonáta
Beethoven: F-dúr "Tavaszi" Szonáta
Grieg: c-moll Szonáta

 

Átadták a Lajtha Díjakat

Sebő Ferenc énekes, zenész, népzenekutató kapta idén a Lajtha László Alapítvány kuratóriumának díját, míg Györki Éva, az MR3-Bartók Rádió gyártásvezetője Lajtha-díjat vehetett át.
A Lajtha László Alapítvány és a Magyar Rádió 1995-ben hozta létre a Lajtha-díjat azzal a céllal, hogy a kiváló zeneszerző, zenetudós és népzenekutató szellemi örökségét ápolja, zeneműveinek előadását támogassa, valamint elősegítse, hogy a Lajtha-életmű elfoglalhassa méltó helyét a magyar kultúra egészében. A Lajtha László Alapítvány díját minden évben egy olyan muzsikus, zenetörténész, pedagógus, kiadó kapja, aki sokat tett Lajtha László életművének megismertetéséért, a rádió díját pedig egy olyan rádiós szakember - szerkesztő, zenei rendező -, aki elkötelezett a kortárs zene népszerűsítésében.
A díjakat még február 14-én, csütörtök este adta át Solymosi Tari Emőke zenetörténész és Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója a Lajtha László halálának 50. évfordulója tiszteletére rendezett hangversenyen. Tavaly Bárány Gusztáv, az MR3-Bartók Rádió zenei rendezője kapta a Lajtha-díjat, a Lajtha László Alapítvány kuratóriumának elismerését pedig Selmeczi György zeneszerzőnek ítélték oda. A korábbi díjazottak között van Ferencsik János (karmester), Gál Tamás (karmester), Hollós Máté (zeneszerző, a Hungaroton Classics ügyvezetője), Solymosi Tari Emőke (zenetörténész), Berlász Melinda (zenetörténész), Kovács Sándor (zenetörténész), Ujfalussy József (zenetörténész), Matuz István (fuvolaművész), Vass M. Katalin (zenei szerkesztő) és Medveczky Ádám (karmester).

 

Jótékonysági Hangverseny

 

Hamarosan...

 

XX. Fővárosi Ütőfesztivál (2013)

XX. FŐVÁROSI ÜTŐFESZTIVÁL 
 A MAGYAR ZENEISKOLÁK
ÉS MŰVÉSZETI ISKOLÁK SZÖVETSÉGE
ÉS A LAJTHA LÁSZLÓ
ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY
RENDEZÉSÉBEN 
2013. FEBRUÁR 23 

Helyszín:
LAJTHA LÁSZLÓ
ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY
Budapest XX. ker., Ady E. u. 98. 
RÉSZTVEVÔ ZENEISKOLÁK:
II. ker. Járdányi Pál Zeneiskola AMI
II. ker. Kodály Zoltán Ének-Zenei Ált. Isk. GimnáziumZeneiskola AMI
III. ker. Aelia Sabina Zene-, Képzô- és Táncművészeti Iskola AMI
V. ker. Szabolcsi Bence Zeneiskola AMI
VI. ker. Tóth Aladár Zeneiskola AMI
X. ker. Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola Kőbányai AMI
XV. ker. Hubay Jenô AMI
XX. ker. Lajtha László AMI
XIX. ker. Kispesti AMI
XXI. ker. Bocskai István Református Oktatási Központ
Egressy Béni Alap- és Középfokú Zeneművészeti Iskola

 

Farsangi Szalon a Gaál Imre Galériában

2013. február 14-én 17 órakor Farsangi szalon. A szalon fővédnöke: Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere 
Program: Pesterzsébeti Sundance Mazsorett Csoport vezető: Tar Krisztina, Lajtha AMI énekes növendékei vezető: Tassonyiné Zalay Lídia, zongorán közreműködik: Horváth Kornél, Pesterzsébet díszpolgára, Hetero Sapiens együttes

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V



1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!