Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Főoldal | Rólunk írták

Virágültetés és koncert a Baba parkban

Május 8-án délután ismét kisgyermekes családokkal telt meg a tavaly ősszel kialakított, azóta kisebb játszótérrel – homokozóval, benne hintából, csúszdából, mászófalból és mászókötélből álló kombinált játszószerrel – bővített, s újrafüvesített Baba-park.
Azok a pesterzsébeti családok, amelyek tavaly, Pesterzsébet várossá nyilvánításának 90. évfordulóján bővültek újabb családtaggal, és akik tavaly ősszel fát ültettek a parkba gyermekük számára, kaptak meghívást a tavaszi virágültetésre.
A megjelent 16 família tagjai a fácskák köré ültettek színes virágokat. A rendezvényre eljött Pesterzsébet első újszülöttje, Kemencés Áron szüleivel és Peti nevű bátyjával, ők fát ültetett a család legifjabb tagjának.
A családokat Szabados Ákos köszöntötte, aki tavaly szeptemberben két fát is ültetett – egyet a 2014 áprilisában született Balázs fiának, egyet pedig hatéves Lili lányának. A polgármester elsősorban apatársaihoz szólva elmondta, reméli, legalább annyi boldogság jutott számukra az elmúlt évben, mint neki, nekik, s bízik abban is, hogy legalább annyira keveset aludtak azóta, mint ők.
A szép idő mellett a jó hangulatról a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola ifjú zenészei és tanárai gondoskodtak, az étel-italról pedig a Csili étterem vezetése. Az őszi rendezvényhez hasonlóan most is voltak arcfestők és lufihajtogató bohócok, a kicsik legnagyobb örömére.

Iskolánk közreműködő tanulói és tanárai nagy sikerrel adtak műsort. A rendezvényen felléptek: 

Kovács Réka - ének, 
Faragó Eliza - fuvola, 
Mizsák Benjámin - ütőhangszerek
Mohácsi Benjámin - ütőhangszerek
Borbély Bence Regő - ütőhangszerek
Horváth Laura - cselló
Jablonszky Kata - cselló
Komarek Anna - cselló
és a zeneiskola művésztanárai:
Pável Edit - hegedű
Vicziánné Simándi Éva - fuvola
Csala Éva - cselló
Balásházi Bálint - zongora

 

 

46. Tavaszi Tárlat

Május 6-án megnyitotta kapuit a Gaál Imre Galéria Tavaszi Tárlata, amellyel kezdetét vette a Pesterzsébeti Művészeti Napok programsorozata.
– A Tavaszi Tárlat és a Pesterzsébeti Művészeti Napok mindig közösségünk jelentős kulturális eseményei – fogalmazott megnyitójában Szabados Ákos polgármester, majd egy francia írónőt idézve megemlítette a szeretet és a szenvedély fontosságát, amelyek nemcsak a nagy művek létrejöttekor, de az átlagon felüli teljesítmények végrehajtásakor is elengedhetetlenek.
E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, a Tavaszi Tárlatra írt megnyitójában Csoóri Sándortól idézett: – Nincs hétköznapibb csoda a napnál. Nincs bujtogatóbb, mondhatnám, szellemibb élmény az első tavaszi napsütésnél – olvasta a költő sorait a főigazgató, érzékeltetve a 46. tárlat pezsgő sokszínűségét. A megnyitó beszédeket követően Szabados Ákos, dr. Hiller István országgyűlési képviselő, Komoróczy László önkormányzati képviselő, Czúni Imre fotóművész és D. Udvary Ildikó, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatója elismeréseket adtak át a kiállító művészeknek. A megnyitó műsorban közreműködtek iskolánk tanárai, Pável Edit hegedűn, Balásházi Bálint zongorán játszott az ünneplő közönségnek. 

 

50 év a gyermekekért – fél évszázados a Baross ovi

Iskolánk hosszú évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a társintézményekkel. A Baross Óvoda 50 éves ünnepségén is örömmel vettünk részt, zenés műsorunkkal színesítve a rendezvényt.

2015. április 24-én tartotta fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségét a Pesterzsébeti Kétnyelvű Német Nemzetiségi Óvoda – Kindergarten Baross. A program fővédnöke Szabados Ákos polgármester, védnöke pedig dr. Hiller István országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke volt.

Bélteczkyné Szende Hilda, az intézmény vezetője köszöntötte a megjelent vendégeket, majd átadta a szót dr. Hiller Istvánnak. A Parlament alelnöke az intézmény méltatása után azzal a jó hírrel szolgált az ovisoknak, hogy 50 ezer forint értékű ajándékcsomagot kapnak tőle gyermeknap alkalmából.
Szabados Ákos sem érkezett üres kézzel, az önkormányzat nevében kerti játékokat, labdákat, kismotorokat adott át az óvoda vezetőjének. A polgármester megköszönte az óvoda dolgozóinak azt az áldozatos munkát, amelyet évek, évtizedek óta végeznek a gyermekekért. – Ott van igazán sikeres munka, szakmaiság és teljesítmény, ahol az egymás segítése, támogatása jellemzi a dolgozókat. Remélem, ahogy ez az elmúlt esztendőkben így volt, a jövőben is így marad. A mai világban különösen fontos az összefogás a szülők, a pedagógusok és az önkormányzat között – mondta a polgármester.
Tircsi Richárd, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetiségi főosztályának főosztályvezetője beszédében a nemzetiségi nevelés és a nemzetiségi pedagógusok munkájának fontosságát hangsúlyozta.
A köszöntők után Harsányi Ildikó óvodavezető-helyettes és Láng Krisztina tagóvodavezető az elmúlt 50 év történetét, érdemeit, az óvodában zajló nevelés formáit és céljait idézték fel a jelenlévőknek.
Papp Eszter nemzetiségi óvodapedagógus javaslatára az utókor részére egy időkapszulát helyeztek el 20 évre az óvoda páncélszekrényébe. A dobozt – amelybe a jövő nemzedékének szóló levél, 1-1 fotó a két óvodaépületről, az 50 év tiszteletére készült kiadvány és a házirend került – Szabados Ákos zárta le.


Ezután a gyerekek vették át a főszerepet. A Lajtha László AMI két diákja – Saskó Andrea citerázott, Borbély Bence Regő pedig lábasokon dobolt – fellépése után a ceglédberceli Napsugár óvoda Schmetterling tánccsoportja, majd a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola azon 2. és 3. osztályos nemzetiségi diákjai következtek, akik a Baross oviba jártak. A XX. Kerületi Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium táncosai után a Baross ovi magyar, majd nemzetiségi tánccsoportjai is bemutatták táncaikat.
Sz. A.

 

Rendezvényeinkről készült fotók megtekinthetők itt!

Rendezvényeinkről készült fotók megtekinthetőek ide kattintva!

Tanári hangverseny 2015.04.01.

 

Vonós Zenehíd a pesterzsébeti Zeneiskolában

A VI. Zenehíd találkozón a soroksári és a pesterzsébeti zeneiskolások mutatták be vonóstudásukat a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában.
Vicziánné Simándi Éva igazgató köszöntötte a vendégeket, a mintegy 56 diákot mindkét zeneiskolából. Először a Pável Edit által vezényelt Tücsök zenekar mutatta be Don Giorgio Mainiero: Hegyek és völgyek című művét Pável Edit átiratában, majd Händel és Susato műveit a Vonószenekar előadásában hallhatták, Balásházi Bálint vezényletével. Tekerőlanton közreműködött Bella Péter.
Bemutatkozott még a Lázár Vilmos Általános Iskolában alakult Kis vonós együttes, a mű címe Happy Blues volt. J. S. Bach Parasztkantátáját Bozsó Csenge és Kiss Anikó hegedűn mutatta be. A jelenlévők hallhatták a Sramek testvéreket: Richárd és András csellón eljátszotta Pleyel Rondóját, majd bemutatkozott Nagy Gizella csellón, Urbán Máté gordonkán, Dániel Miklós hegedűn, Tűz Csenge és Boglárka, valamint Csala Éva csellón.
A soroksári Galambos János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjainak sem volt miért szégyenkezniük: hegedűn, csellón, gordonkán és gitáron egyaránt jól játszották a klasszikus darabokat. A közös koncertre a diákokat elkísérték a soroksári zeneiskola vezetői és a felkészítő tanáraik is.
IM

 

Jótékonysági hangverseny a Gaál Imre Galériában

Az Imperiál trió(Weisz József hegedű, Rőder Iván cselló, Horváth Kornél zongora, Pesterzsébet díszpolgára) tavaszi koncertet adott 2015.március 21-én Pesterzsébeten a Gaál Imre Galériában. A művészek a bevételt a Lajtha AMI zongorista növendékeinek( a Máthé János alapítványnak) ajánlották fel,többek között a 2015. március 19-én rendezett ,,Bach 330" zongora verseny jutalmazására. A művészeknek köszönjük a csodálatos élményt! A zongorista növendékeknek és tanáraiknak gratulálunk a színvonalas felkészüléshez!

 

Újabb Zeneiskolai sikerek!

Az elmúlt hetekben a Lajtha László AMI több növendéke is sikeres felvételi vizsgát tett művészeti szakközépiskolákba. Emellett a zongora és cimbalom tanszak tehetséges tanulói országos szintű művészeti versenyen vettek részt, s értek el kiemelkedő eredményeket.

Énekes növendékeink, Józan Vivien és Tuznik Natália bejutottak a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola magánének tanszakára. Felkészítő tanáruk Tassonyiné Zalay Lídia, korrepetítoruk Horváth Kornél. Szolfézsból Maróczy Gabriella készítette fel őket, zongorát Szépföldi Zsuzsanna és Horváth Kornél tanároknál tanultak.
Fuvolista növendékünk, Lezsák Anna szintén a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában nyert felvételt, felkészítő tanára Kiss Ágota.
Gitár tanszakunk is szép eredményt mutathat fel, Hajdu Tamás Károly növendékünk jazz tanszakon tanul tovább, őt Földi Gergely gitártanár készítette fel, szolfézs tanára Maróczy Gabriella volt.
A Képző és Iparművészeti Szakközépiskolába két tanulónkat vették fel, Sas Vilmos és Jangel Ágnes növendékeket, tanáruk Németh Márta.
Márciusban ismét sikerrel vették az akadályokat versenyre készülő növendékeink. Ebben az időszakban több országos szintű művészeti versenyen vettek részt tehetséges tanulóink. Legfrissebb eredmények a zongora és a cimbalom tanszakon születtek. A X. Országos Négykezes és kétzongorás verseny területi válogatója 2015. március 12-én zajlott a Fischer Annie Zeneiskolában. Iskolánk tanárai és növendékei voltak legaktívabbak a versenyen. A tanár-diák csoportban nyolc versenyzőből három páros zeneiskolánkból indult.
Az eredmények:
Dicséretet kapott: Kormányos Bence 1. o. - Kmeczó András 2.o. (tanáruk: Egri Katalin)
Dicséretet kapott: Kmeczó András 2.o.- Botos Katalin 3.o. (tanárok: Egri Katalin és Karmanóczki Tünde)
Bronz díj: Tomerle Fanni 4.o. - Horváthné Farkas Katalin (tanár-diák páros)
Ezüst díj: Ambrus Eszter 10.o. - Egri Katalin (tanár-diák páros)
Ezüst díj: Lórincz Zoé 7.o. - Porzsolt Györgyné (tanár-diák páros)
Ezüst díj: Lőrincz Zoé 7.o.- Bálint Barbara Ning 7.o.(tanáruk: Porzsolt Györgyné)
Balassagyarmatra, az országos versenyre pontszáma alapján a Lőrincz Zoé – Bálint Barbara duó jutott tovább.
Zongora tanszakunk egész évben magas szakmai minőséggel működött. A tavaszi versenyt az őszi Bartók Béla Nemzetközi Zongoraverseny előzte meg, ahol öt növendékünk is sikeresen szerepelt. Az országos döntőbe ott Botos Katalin és Ambrus Eszter jutott.

A március 12-én megrendezett VIII. Országos Rácz Aladár Cimbalomversenyen is nagyszerű eredménnyel szerepelt iskolánk. Muhari Nóra magas pontszámmal arany díjat nyert. Felkészítő tanára Maróczy Gabriella. A versenyen Nóra mellett zongorakísérőjét is díjazták, Balásházi Bálint korrepetítori különdíjat vehetett át a szakmai zsűritől.
Gratulálunk a szép eredményekhez!

 

Az Alapítvány támogatja a tehetségeket

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola bálját Nemes László alpolgármester nyitotta meg. A zeneiskola növendékei és tanárai adtak farsangi hangulatú műsort. Felléptek  hangszeres növendékek, játszott az iskola klarinét együttese, majd az ének tanszak kápráztatta el a hallgatóságot Tassonyiné Zalay Lídia vezetésével. A szórakoztató műsor végén Cseh Attila, a Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány elnöke mondott köszöntőt.


Éjfélkor tombolahúzással és jótékonysági árverést tartottak. Az alapítvány évek óta hozzájárul az iskola zenei és művészeti tevékenységének támogatásához, a tehetséggondozáshoz, a tárgyi feltételek javításához.
IM

 

Erzsébet-napi hangverseny a Zeneiskolában

Fotókiállítással egybekötött ünnepi hangversenyt adtak Erzsébet nap alkalmából a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és tanulói a megújult kiállító- és hangversenyteremben. A terem új világítása és a frissen festett falak méltó díszletei voltak az eseménynek.
A tanárokból alakult zenekar nyitó műsorszáma után Vicziánné Simándi Éva igazgatónő köszönetet mondott az önkormányzatnak, amiért anyagilag támogatta a fejlesztést, emellett megköszönte a kollégák, szülők és a tanítványok segítségét, akik szabadidejüket áldozták arra, hogy megszépüljön az iskola.
A rendezvényt dr. Nagyné Kocog Tünde tankerületi igazgató nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a közösség ereje nemcsak kapocs a zenével, hanem megmutatja, hogy valamennyien együtt tudnak dolgozni. A gyerekek tehetségének fejlesztéséért a megfelelő körülményeket is meg kell teremteni. Köszöntőjében méltatta a művészeti iskola két pedagógusát, akik Pesterzsébet önkormányzatától kitüntetést kaptak:Tassonyi Zsoltné Pesterzsébet Kultúrájáért kitüntető címben részesült, míg Kolossa András Pesterzsébet díszpolgára lett. Példaértékű emberi hozzáállásával és szakmai munkájával mindkét művész nagyon sokat tesz a zeneiskolai oktatásért és a kerületi hagyományok ápolásáért. A tankerületi vezető virággal köszöntötte a kitüntetetteket, Balásházi Bálint igazgatóhelyettes oklevelet és emléklapot adott át két kollégájának.
Ezután Fabók Katalinnak, a Szivárvány fotóklub vezetőjének, a VIII. kerületi Deák István Általános Iskola tanárának kiállítás-megnyitója következett. A klub 1990 óta működik. - Mindig nagy öröm számunkra együtt fényképezni. Az idei kiállítás témája az étel, az alkony és az árnyék volt. A témákhoz kapcsolódó az alkotásokból hoztunk el néhányat."
Az est további részében a zeneiskola tanulói kápráztatták el a közönséget játékukkal. A műsorban zongoraművek, fuvoladarabok, operarészletek és kamaraművek és népdalok is elhangzottak.
ILMA 

 

100 csellista a zenéért, a fiatalokért, Európáért

Nyáron a Szent István-bazilika előtti téren felejthetetlen koncertnek lehetett tanúja az ott összegyűlt közönség. A XX. kerületi Lajtha László Zeneiskolát 5 csellista növendék képviselte (felkészítő tanárok Varasdy Zsuzsa, Csala Éva). A 3 napos rendezvényt Giovanni Sollima olasz csellóművész vezetésével az Olasz Kultúrintézet szervezte Olaszország uniós elnökségének megkezdése alkalmából.
Az ingyenes, mindenki előtt nyitott eseményen az unió több országából érkezett 100 profi és amatőr csellista lépett fel.
A koncerten a közönséget és az előadókat egyaránt magával ragadta a mediterrán temperamentum, és együtt lüktettek a muzsikával. A műsorban a magyar, az olasz és az Európai Unió himnusza mellett, klasszikus és könnyűzenei átiratok szólaltak meg.

A fellépést megelőző kétnapos kemény próbafolyamat során és a koncerten az erzsébeti zeneiskola növendékei megtapasztalhatták a zene nemzeteket, nyelveket és korosztályokat átívelő hatalmát. 

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!