Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Főoldal | Rendezvények

Jótékonysági hangverseny

zongora tanszak

 

Őszi vonós tanszaki hangverseny

vonós tanszaki hangverseny

 

Erzsébet-napi hangverseny a Zeneiskolában

Fotókiállítással egybekötött ünnepi hangversenyt adtak Erzsébet nap alkalmából a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és tanulói a megújult kiállító- és hangversenyteremben. A terem új világítása és a frissen festett falak méltó díszletei voltak az eseménynek.
A tanárokból alakult zenekar nyitó műsorszáma után Vicziánné Simándi Éva igazgatónő köszönetet mondott az önkormányzatnak, amiért anyagilag támogatta a fejlesztést, emellett megköszönte a kollégák, szülők és a tanítványok segítségét, akik szabadidejüket áldozták arra, hogy megszépüljön az iskola.
A rendezvényt dr. Nagyné Kocog Tünde tankerületi igazgató nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a közösség ereje nemcsak kapocs a zenével, hanem megmutatja, hogy valamennyien együtt tudnak dolgozni. A gyerekek tehetségének fejlesztéséért a megfelelő körülményeket is meg kell teremteni. Köszöntőjében méltatta a művészeti iskola két pedagógusát, akik Pesterzsébet önkormányzatától kitüntetést kaptak:Tassonyi Zsoltné Pesterzsébet Kultúrájáért kitüntető címben részesült, míg Kolossa András Pesterzsébet díszpolgára lett. Példaértékű emberi hozzáállásával és szakmai munkájával mindkét művész nagyon sokat tesz a zeneiskolai oktatásért és a kerületi hagyományok ápolásáért. A tankerületi vezető virággal köszöntötte a kitüntetetteket, Balásházi Bálint igazgatóhelyettes oklevelet és emléklapot adott át két kollégájának.
Ezután Fabók Katalinnak, a Szivárvány fotóklub vezetőjének, a VIII. kerületi Deák István Általános Iskola tanárának kiállítás-megnyitója következett. A klub 1990 óta működik. - Mindig nagy öröm számunkra együtt fényképezni. Az idei kiállítás témája az étel, az alkony és az árnyék volt. A témákhoz kapcsolódó az alkotásokból hoztunk el néhányat."
Az est további részében a zeneiskola tanulói kápráztatták el a közönséget játékukkal. A műsorban zongoraművek, fuvoladarabok, operarészletek és kamaraművek és népdalok is elhangzottak.
ILMA 

 

Erzsébet napok 2014!

 

Közös hangverseny a Csiliben

Mitől különleges a  Ministrings?
A Ministrings nevű vonós zenekar 2002-ben alakult. A kis zenészek (főleg hegedűsök, brácsások, csellósok) a Lausanne-i Konzervatórium legtehetségesebb ifjú növendékei. Párizsi, isztambuli, római koncertek mellett sok nemzetközi fesztivál (Varga Tibor Fesztivál, Sion; Festival de Musique Classique Cully, Festival de musique ancienne «La Folia» de Rougemont, stb.) valamint Lausanne-i Opera  meghívottai voltak az elmúlt években, ahol vidámságuk és korukat meghaladó hangszeres tudásuk minden egyes alkalommal óriási sikert arat. 
A gyermekek 7-12  éves korig nyerhetnek felvételt az együttesbe ahol az idősebbek apránként  megmutatják nekik  a zenei és színpadi játék szépségeit. Majd az előadások során, teljesen önállóan, kotta és karmester jelenléte nélkül felszabadultan, táncolva játszanak. 2002-es megalakulása óta főleg a különböző országok népek zenéjét dolgozzák fel, leginkább klezmer, ír, orosz, bolgár magyar és más népek zenéjéből merítenek repertoárjukhoz.

Ministrings Lajtha AMI

 

Papp Lajos Köszöntésére

 

Könyvbemutató

 

Fuvolakoncert a Zeneiskolában

Szeptember 11-én, csütörtökön 18 órakor egy fantasztikus koncertre várunk minden kedves érdeklődőt! Egykori fuvolás növendékünk, Bánki Berta és művésztársai adnak koncertet! A belépés díjtalan!

Bánki Berta

 

Nyári térzene sorozat Pesterzsébeten

Legközelebbi fellépésünk a hagyományos pesterzsébeti nyári térzenesorozat nyitó térzenéje lesz. Július 4-én, 17 órai kezdettel 1 órás térzenét adunk Pesterzsébet Városháza előtt, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!
A Városháza előtt július 4-től augusztus 29-ig péntek délutánonként 5 órától ismét várják a zeneszerető felnőtteket és gyerekeket az elmúlt években már közönségsikert aratott zenekarokkal és újonnan bemutatkozó fellépőkkel.
A fellépők:
júl. 4. Lajhta László Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara
júl. 11. Keil Ernő Fúvószenekar
júl. 18. Sweet Band (Szakács Zenekar)
júl. 25. Kunszentmártoni Fúvószenekar és Balla Tibor, Arany páva-díjas tekerőlantművész
aug. 1. Dunaharaszti Fúvószenekar
aug. 8. Pestlőrinci Fúvószenekar
aug. 15. Sound Circus
aug. 22. Rákosmenti Zenebarátok Egyesülete
aug. 29. Pesterzsébeti Városi Fúvószenekar 

 

Testvérvárosi Majális a Kosutiban május 17-én!

testvérvárosi majális kosuti

 

Pop, Rock, Musical koncert a Zeneiskolában!

Tassonyiné Zalay Lídia növendékeinek koncertje!

 

Zenekari hangverseny

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!