Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Pesterzsébeti Művészeti Napok programjai

 

Galéria

Rendezvényeinkről készült fotóalbumok megtekinthetőek ide kattintva!

 

Kobajasi Kenicsiró a Szent Erzsébet templomban

Május 15-én este 7 órától a Nemzeti Filharmonikusok Zenekar és a Nemzeti Énekkar koncertje lesz a Szent Erzsébet templomban. A februárban elhunyt Nagy János emlékére rendezett műsorban Antal Mátyás vezényletével egyházi művek csendülnek fel, Mozart Requiemjének tételeit pedig a világhírű japán karmester, Kobajasi Kenicsiró dirigálja. A belépés ingyenes.

 

Virágültetés és koncert a Baba parkban

Május 8-án délután ismét kisgyermekes családokkal telt meg a tavaly ősszel kialakított, azóta kisebb játszótérrel – homokozóval, benne hintából, csúszdából, mászófalból és mászókötélből álló kombinált játszószerrel – bővített, s újrafüvesített Baba-park.
Azok a pesterzsébeti családok, amelyek tavaly, Pesterzsébet várossá nyilvánításának 90. évfordulóján bővültek újabb családtaggal, és akik tavaly ősszel fát ültettek a parkba gyermekük számára, kaptak meghívást a tavaszi virágültetésre.
A megjelent 16 família tagjai a fácskák köré ültettek színes virágokat. A rendezvényre eljött Pesterzsébet első újszülöttje, Kemencés Áron szüleivel és Peti nevű bátyjával, ők fát ültetett a család legifjabb tagjának.
A családokat Szabados Ákos köszöntötte, aki tavaly szeptemberben két fát is ültetett – egyet a 2014 áprilisában született Balázs fiának, egyet pedig hatéves Lili lányának. A polgármester elsősorban apatársaihoz szólva elmondta, reméli, legalább annyi boldogság jutott számukra az elmúlt évben, mint neki, nekik, s bízik abban is, hogy legalább annyira keveset aludtak azóta, mint ők.
A szép idő mellett a jó hangulatról a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola ifjú zenészei és tanárai gondoskodtak, az étel-italról pedig a Csili étterem vezetése. Az őszi rendezvényhez hasonlóan most is voltak arcfestők és lufihajtogató bohócok, a kicsik legnagyobb örömére.

Iskolánk közreműködő tanulói és tanárai nagy sikerrel adtak műsort. A rendezvényen felléptek: 

Kovács Réka - ének, 
Faragó Eliza - fuvola, 
Mizsák Benjámin - ütőhangszerek
Mohácsi Benjámin - ütőhangszerek
Borbély Bence Regő - ütőhangszerek
Horváth Laura - cselló
Jablonszky Kata - cselló
Komarek Anna - cselló
és a zeneiskola művésztanárai:
Pável Edit - hegedű
Vicziánné Simándi Éva - fuvola
Csala Éva - cselló
Balásházi Bálint - zongora

 

 

46. Tavaszi Tárlat

Május 6-án megnyitotta kapuit a Gaál Imre Galéria Tavaszi Tárlata, amellyel kezdetét vette a Pesterzsébeti Művészeti Napok programsorozata.
– A Tavaszi Tárlat és a Pesterzsébeti Művészeti Napok mindig közösségünk jelentős kulturális eseményei – fogalmazott megnyitójában Szabados Ákos polgármester, majd egy francia írónőt idézve megemlítette a szeretet és a szenvedély fontosságát, amelyek nemcsak a nagy művek létrejöttekor, de az átlagon felüli teljesítmények végrehajtásakor is elengedhetetlenek.
E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, a Tavaszi Tárlatra írt megnyitójában Csoóri Sándortól idézett: – Nincs hétköznapibb csoda a napnál. Nincs bujtogatóbb, mondhatnám, szellemibb élmény az első tavaszi napsütésnél – olvasta a költő sorait a főigazgató, érzékeltetve a 46. tárlat pezsgő sokszínűségét. A megnyitó beszédeket követően Szabados Ákos, dr. Hiller István országgyűlési képviselő, Komoróczy László önkormányzati képviselő, Czúni Imre fotóművész és D. Udvary Ildikó, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatója elismeréseket adtak át a kiállító művészeknek. A megnyitó műsorban közreműködtek iskolánk tanárai, Pável Edit hegedűn, Balásházi Bálint zongorán játszott az ünneplő közönségnek. 

 

Madarak, fák napja a Baba parkban

Pesterzsébet Önkormányzata szeretettel vár minden érdeklődőt a Madarak és Fák napja alkalmából szabadtéri rendezvényére május 8-án pénteken 14 órára a BABA PARK–ba (Bp. XX. Közműhelytelep utca – Téglaégető utca, a Pesterzsébeti Uszoda mellett).

A program:

- 14 óra: Elismerések átadása környezetszépítő óvodáknak, iskoláknak

- 15 óra: Virágültetés az 1 éves, „Csemetét a csemetéknek” faültető programban részt vett családokkal.

- Faültetés 2015. év elsőszülött pesterzsébeti babájának

A zenés szabadtéri pikniken a kicsiket arcfestés és lufihajtogató bohóc is várja.
A rendezvényen közreműködnek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola muzsikus növendékei és tanárai.

 

Jótékonysági hangverseny

 

Zene, irodalom, képzőművészet

Szeretettel várjuk Önt és Családját a Zene- és Képzőművészet tagozat közös estjére iskolánkba 2015. május 4-én 18 órától!

 

46. Tavaszi Tárlat és Pesterzsébeti Művészeti Napok

 

Felvételi a Zeneiskolában!

 

Zenekari hangverseny a Csiliben

A Hangversenyen közreműködnek a Lázár Vilmos Általános Iskola és a József Attila Általános Iskola alsós kórusai és karnagyai! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

Gyermeknap a Zeneiskolában

 

Tanári Hangverseny

 

Eseménynaptár

2017. december
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!