Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Álomszövő képzőművészek

Álmok és színek nélkül szürke lenne a világ?
Te miről álmodozol? Hogy táltos paripád lába alatt termővé változik minden sivatag, vagy hogy óriás teknős hátán járod be a tenger világát? 
Amikor kint barátságtalanul szürke és hideg az idő, akkor jó behúzódni egy meghitt műterembe és papírra vetni az álmokat. 
Ezt tették képzőművészeti tagozatunk kis művészei, amikor a Naphegy Kiadó által meghirdetett Pendula Álomrajz-pályázat felhívására lerajzolták álmaikat. 
Nagy örömmel vettük, hogy a rajzpályázat zsűritagjainak: G. Szász Ilona írónak és Szegedi Katalin Illusztrátornak, az Álomszövő Pendula c. könyv alkotóinak elnyerték tetszését rajzaink. 
Legsikeresebb álmodozóink  képeit az Anno Meseboltban kiállították és több díjat is átvehettünk.
Adamov Dorka és Unger Dorka 1. helyezést, Medve Maja és Kalácska Hanna 2. helyezést, Morvai Emese 3. helyezést ért el. Álmodozásra sarkalló felkészítő tanáruk Holczapfel Zsuzsanna volt. 
Ha te is szívesen rajzolsz, festesz, álmodozol csatlakozz hozzánk bátran!

 

Polgármesteri dicséret

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója alkalmából március 11-én, ünnepélyes keretek között tizenegy tanulónk kapott polgármesteri dicséretet példaértékű közösségi munkájáért:

Berecz Dóra, Egri Kitti, Goldberger Diána, Kormányos bence, Kővári Gergő, Kmeczó András, Miskey Alfréd, Mohácsi Benjámin, Porkoláb Eszter, Tomerle Fanni és Vámosi Ágnes

Szívből gratulálunk!

polgármesteri dicséret

 

Újabb siker!

Március elején rendezték meg a IX. Országos Czidra László furulyaverseny budapesti területi válogatóját, ahol növendékünk, Galambos Lilla sikeresen szerepelt és bronz minősítést szerzett. Lilla a 2. legfiatalabb versenyzőként szerepelt a 22 fős korcsoportban. Felkészítő tanára Stefkovics Nóra, zongorán kísérte Egri Katalin. Gratulálunk a szép eredményhez!

furulyaverseny

 

Tavaszi hangverseny és kiállítás!

kiállítás és koncert a zeneiskolában

 

Felvételiző növendékeink sikerei

Örömmel értesültünk, hogy iskolánk mindhárom pályára készülő fiatal tehetségét felvették művészeti szakiskolába.

  • Berecz Dóra fuvolista tanulónkat a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába (tanára: Kiss Ágota, Maróczy Gabriella, Pregun Tamás)
  • Borbély Bence Regőt jazzdob szakra a bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába (tanára: Mizsák István, Maróczy Gabriella)
  • Mező Ernő Richárd tanulót gitár szakra a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába (tanára: Földi Gergely, Tomasovszki Katalin

Gratulálunk a sikeres felvételikhez!

 

Családi hangverseny a Zeneiskolában

Tizenharmadik éve rendezi meg kiemelt koncertjei sorában a családi hangversenyt a zeneiskola. Az idei tanévben március 7-én gyűlt össze a lelkes közönség erre az eseményre az intézmény Máté János termében. 
A nagyszerű ötlet Szabados Jánosné zongora-szolfézstanárunktól származik, és bátran állíthatom, sokak véleménye szerint ez a legmeghatóbb a koncertek sorában.
Egy hangszer megszólaltatása öröm a gyerekek számára, ennél már csak az szerez nagyobb boldogságot, ha többen muzsikálnak együtt. Ezt az élményt csak fokozza, ha testvérrel, szülővel, nagyszülővel szerepelhetnek. 
Öröm volt látni az izgalommal teljes komolyságot, figyelmet, elkötelezettséget, amellyel az est szereplői bemutatták műsorukat. Színes volt a program, a népdaloktól a barokk és klasszikus darabokon keresztül a könnyedebb műfajig hallhattunk szép hangon, színvonalas technikai felkészültséggel megszólaltatott karakteres műveket. A hangszerek széles skálája szólalt meg ez alkalommal is: zongora, hegedű, mélyhegedű, gordonka, furulya, fuvola, klarinét, gitár és marimba.
Gyönyörű együtt-hangzásokat élvezhetett a közönség, például a furulya gitár, fuvola hegedű, vagy fuvola klarinét esetében.
Minden szereplő példát mutatott a felkészülő munkából, az egymásra való odafigyelésből, a lelkesedésből és a szívből való muzsikálásból. Szép este volt.

 

 

Országos Lajtha László műveltségi vetélkedő

A Budapest XX. Kerületi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola fontosnak tartja névadója munkásságának megismertetését az ifjúsággal. Ezt az igényét először 2004-ben juttatta kifejezésre az I. Országos műveltségi vetélkedő keretében. A kezdeményező zeneiskola tanári kara és a vetélkedő szervezője, Tomasovszki Katalin szolfézstanár a már jól bevált tapasztalat alapján úgy döntött, hogy idén is egy élményt jelentő műveltségi verseny formájában célozzák meg Lajtha László munkásságának ismertetését. Az idei vetélkedő az ismeretek széleskörű gyarapítása mellett, korunk technikai lehetőségeinek használatára, a diákok előadói készségének fejlesztésére buzdította a benevező csapatokat. Természetesen az éneklés idén sem maradhatott el.

A február 24-én megrendezett versenyen Budapesten kívül Szentesről és Biatorbágyról is érkeztek csapatok. 
A jól előkészített, változatos feladatoknak köszönhetően a vetélkedő vidám, inspiráló légkörben zajlott. A meghívott szakmai zsűri (Solymosi Tari Emőke zenetörténész, Lajtha kutató elnökletével) plusz pontokkal jutalmazta a rendkívül felkészült csoportokat. Valamennyi gyermek csapatban és egyénileg is bizonyított. A tanulók jutalmazását többek között a zeneiskola alapítványa, a Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány biztosította.

A pesterzsébeti csapatok rendkívül eredményesen szerepeltek az országos versenyen:

Az általános iskolások kategóriájában: 
•    II. helyezést szerzett az „ERDÉLY” csoport: 
Jakab Dóra, Kmeczó András, Szmolek Panna, Sós Norbert, Orbán Zsófia 
(felkészítő tanár: Balásházi Bálint)

•    különdíjas lett a „ZENEDE” csapat”:
Gálfi Anna, Sós Róbert, Soós Levente, Nagy Anna Boglárka, Vidra Borbála 
(felkészítő tanár: Balásházi Bálint ) 

A gimnazisták kategóriájában: 
•    II. díjat szerzett a „HONGRIE HOMMAGE” csapat:
Kmetty Natália, Kuti Lilla, Nagy Ambrus, Sáfrány Patrícia
(felkészítő tanár: Kovács Katalin)

Gratulálunk a szép sikerekhez!

Lajtha vetélkedő

 

Fővárosi ütőfesztivál

A pesterzsébeti zeneiskolában február 27-én, idén 13. alkalommal került megrendezésre a Fővárosi Ütőfesztivál, a több évtizede megrendezett találkozót idén átnevezték, és a tavaly elhunyt neves ütőtanárra emlékezve Konrád Péter Ütőfesztiválnak nevezték el. Emléke előtt tisztelegve a verseny után az általa alapított Belvárosi Ütőegyüttes lépett fel az iskolában.
A verseny rendezését a Lajtha László Művészeti iskola és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége közösen vállalta. A Fesztiválon tizenkét budapesti zeneiskola versengett. 
Kerületünk ütősei az előző évekhez hasonlóan nagyszerűen szerepeltek Mizsák István ütőtanár vezetésével. Szóló kategóriában Mohácsi Benjámin és Mizsák Benjámin is a legmagasabb elismerést, kiemelt nívódíjat kapott, Borbély Bence dicsérettel zárta a versenyt. Kamarazene kategóriában nívódíjjal jutalmazták a pesterzsébeti Lajtha László Alapfokú Művészei Iskola kamaracsoportját is.
Minden erzsébeti ütős növendék felkészítő tanára Mizsák István, aki kiváló munkájáért tanári különdíjban részesült

 

 

Családi hangverseny

családi hangverseny

 

Vonóstalálkozó Soroksáron!

Zenehíd vonóstalálkozó 2016

 

Tíz év képzőművészet

Tanáraink, egykori növendékeink küzreműködésével ünnepi koncerttel emlékeztek a Rátkay-Átlók Galéria egy évtizeddel ezelőtti megnyitására a kiállítóteremben, március 2-án. Köszöntőt mondott Szabados Ákos polgármester, a koncertet dr. Hiller István országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke nyitotta meg. A program művészeti vezetője Rózsavölgyi Ildikó volt.

Tíz esztendeje nyitott a Rátkay-Átlók Galéria. Az eltelt évtizedben a Gaál Imre vezette, 1960-ban alakult, pesterzsébeti Átlók Művészcsoport tagjainak állandó kiállítást szerveztek. Így az alapító festőművész alkotásai mellett Rátkay Endre és Czétényi Vilmos művei is megtekinthetők.
Szabados Ákos köszöntőjében emlékeztetett: tíz esztendővel ezelőtt azt is ünnepelték, hogy azt megelőzően, a fővárosban negyed százada nem adtak át új kiállítási teret.
Dr. Hiller István a reneszánszhoz, a humanizmushoz hasonlította a Rátkay-Átlók Galéria szellemiségét.
A hangverseny programját Rózsavölgyi Ildikó, a Canto Armonico kamarakórus művészeti vezetője állította össze. A kórus mellett hangszeres zenével is megörvendezették a megjelenteket.
D. A.

 

Farsangi hangverseny és kiállítás

Kiállítással egybekötött koncertet rendezett a Lajtha László Zeneiskola az intézmény Máté János termében 2016. február 16-án. Iskolánkban hagyománnyá vált e két társművészet összekapcsolása hangverseny és képkiállítás keretében.
Balásházi Bálint intézményvezető megnyitó szavai után Páljános Erzsébet festőművész kiállítását Martsa Piroska restaurátor, animátor nyitotta meg. Szavaiból kiderült, hogy hét éves barátság fűzi össze a festőművésznővel. Ezt hallhattuk közvetlen, humorral átszőtt érdekfeszítő és szakavatott szavaiból, amelyekkel bemutatta a képeket.
A kiállítás megnyitása után kezdetét vette a hangverseny. Első műsorszámként egy csodálatos zongoramű, Debussy Arabesque-je hangzott el meseszép hangon. Érzékletesen tükrözte a festmények csodálatos, puha színeit, hangulatát. A koncerten a kis zenész-palánták mutatkoztak be először különböző műsorszámokkal. Cselló, zongora, furulya, trombita darabokkal adtak elő, melyek színesen adták vissza a farsangi hangulatot. Ugyanezt jelenítette meg egy-egy farsangi maszk, jelmez. Nagyszerű előadásban csendültek fel a Gershwin-dalok, karakteres volt a négykezes.
A hangverseny második felében idősebb növendékek mutatkoztak be klarinéton, fuvolán, dobon és zongorán. Itt már nagyobb lélegzetű, nehezebb műveket hallhatott a közönség szép hangon, jól formált, remek technikai felkészültségű előadásban.
Jó hangulatú, szép élményt nyújtó esten vehetett részt a közönség, amely egyaránt dicsérte a növendékek, a felkészítő tanárok és a zongorakísérők színvonalas munkáját.
Sz. Zs.

 

Farsangi hangverseny és kiállítás

Páljános Erzsébet festőművész kiállítása és farsangi hangverseny a Zeneiskolában 2016. február 16-án 18 órától!! A kiállítást megnyitja martsa Piroska művészettörténész.Közreműködnek az iskola tanulói és művésztanárai! Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

farsangi hangverseny

 

Eseménynaptár

2017. december
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!