Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Családi hangverseny

családi hangverseny

 

Vonóstalálkozó Soroksáron!

Zenehíd vonóstalálkozó 2016

 

Tíz év képzőművészet

Tanáraink, egykori növendékeink küzreműködésével ünnepi koncerttel emlékeztek a Rátkay-Átlók Galéria egy évtizeddel ezelőtti megnyitására a kiállítóteremben, március 2-án. Köszöntőt mondott Szabados Ákos polgármester, a koncertet dr. Hiller István országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke nyitotta meg. A program művészeti vezetője Rózsavölgyi Ildikó volt.

Tíz esztendeje nyitott a Rátkay-Átlók Galéria. Az eltelt évtizedben a Gaál Imre vezette, 1960-ban alakult, pesterzsébeti Átlók Művészcsoport tagjainak állandó kiállítást szerveztek. Így az alapító festőművész alkotásai mellett Rátkay Endre és Czétényi Vilmos művei is megtekinthetők.
Szabados Ákos köszöntőjében emlékeztetett: tíz esztendővel ezelőtt azt is ünnepelték, hogy azt megelőzően, a fővárosban negyed százada nem adtak át új kiállítási teret.
Dr. Hiller István a reneszánszhoz, a humanizmushoz hasonlította a Rátkay-Átlók Galéria szellemiségét.
A hangverseny programját Rózsavölgyi Ildikó, a Canto Armonico kamarakórus művészeti vezetője állította össze. A kórus mellett hangszeres zenével is megörvendezették a megjelenteket.
D. A.

 

Farsangi hangverseny és kiállítás

Kiállítással egybekötött koncertet rendezett a Lajtha László Zeneiskola az intézmény Máté János termében 2016. február 16-án. Iskolánkban hagyománnyá vált e két társművészet összekapcsolása hangverseny és képkiállítás keretében.
Balásházi Bálint intézményvezető megnyitó szavai után Páljános Erzsébet festőművész kiállítását Martsa Piroska restaurátor, animátor nyitotta meg. Szavaiból kiderült, hogy hét éves barátság fűzi össze a festőművésznővel. Ezt hallhattuk közvetlen, humorral átszőtt érdekfeszítő és szakavatott szavaiból, amelyekkel bemutatta a képeket.
A kiállítás megnyitása után kezdetét vette a hangverseny. Első műsorszámként egy csodálatos zongoramű, Debussy Arabesque-je hangzott el meseszép hangon. Érzékletesen tükrözte a festmények csodálatos, puha színeit, hangulatát. A koncerten a kis zenész-palánták mutatkoztak be először különböző műsorszámokkal. Cselló, zongora, furulya, trombita darabokkal adtak elő, melyek színesen adták vissza a farsangi hangulatot. Ugyanezt jelenítette meg egy-egy farsangi maszk, jelmez. Nagyszerű előadásban csendültek fel a Gershwin-dalok, karakteres volt a négykezes.
A hangverseny második felében idősebb növendékek mutatkoztak be klarinéton, fuvolán, dobon és zongorán. Itt már nagyobb lélegzetű, nehezebb műveket hallhatott a közönség szép hangon, jól formált, remek technikai felkészültségű előadásban.
Jó hangulatú, szép élményt nyújtó esten vehetett részt a közönség, amely egyaránt dicsérte a növendékek, a felkészítő tanárok és a zongorakísérők színvonalas munkáját.
Sz. Zs.

 

Farsangi hangverseny és kiállítás

Páljános Erzsébet festőművész kiállítása és farsangi hangverseny a Zeneiskolában 2016. február 16-án 18 órától!! A kiállítást megnyitja martsa Piroska művészettörténész.Közreműködnek az iskola tanulói és művésztanárai! Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

farsangi hangverseny

 

Térítési- és tandíjbefizetések a 2. félévre

Kedves Szülők! A zeneiskolai térítési– és tandíjak befizetése február elején esedékes a zeneiskolában. A díjakat befizetni készpénzben, személyesen lehet a következő időpontokban:

Befizetési időpontok:
február 8. 13-18 óráig
február 9. 13-18 óráig
február 10. 13-18 óráig

címünk:

Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola (1204 Budapest, Ady Endre u. 98.)

 

Búcsúzás

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Nagy József harmonikatanár - nyugdíjas kollégánk - 2015. november 06-án elhunyt. Búcsúztatása 2015. december 18-án 10.30-kor lesz az Új Köztemetőben (1108 Budapest, Kozma utca 8-10.) Emlékét szívünkben Őrizzük!

 

Karácsonyi hangverseny

Karácsonyi hangverseny

 

Erzsébet napi hangverseny

Hagyományaihoz híven a Lajtha László Művészeti Iskola ebben az évben is megrendezte fotókiállítás megnyitóval egybekötött ünnepi hangversenyét az intézmény Máté János termében.

Balásházi Bálint megbízott igazgató nyitotta meg az estet pár mondattal a hagyományokról, majd ismertette az iskola tanulóinak eddig elért szép eredményeit, végül átadta a szót Fabók Katalinnak, aki megnyitotta a fotókiállítást.
Kedves gesztusként a jelen lévő két Erzsébet nevű kolléganőt is köszöntötték névnapjuk alkalmából egy-egy virágcsokorral. Ezek után kezdetét vette a zene. Először üde színfoltként virtuóz citera muzsikát hallhattunk, majd a közeljövőben megrendezésre kerülő két zongoraversenyre készülő növendékek mutatták be versenyanyagukat. Öröm volt hallgatni a jól felkészült, elkötelezett gyerekeket. Mindannyian szépen formált, karakteres műsort játszottak, mely egyaránt dicséri tanuló és tanár munkáját.
A sok zongoraszót vonósok, fúvósok színesítették. Nagyon szép hegedű, brácsa, harsona műveket szólaltattak meg a szereplő növendékek.
Végül méltó záró számként nagyszerű Magyar táncban gyönyörködhetett a közönség, mely fuvolán hangzott el.
Összességében elmondható, hogy sokszínű, tartalmas estét tölthetett el a szép számú és lelkes közönség.
Sz. Zs.

 

Őszi sikerek a zeneiskolában

Zsúfolt hetekkel telt a pesterzsébeti zeneiskolások élete. Hangversenyek, kiállítások, ünnepségek, versenyek és fesztiválok aktív részesei voltak tanulóink.

Október 20-án rendezték Abony városában a II. Országos Bihari János Hegedű- és Vonós Kamarazenei Fesztivált. Iskolánkat két kis trió képviselte: Urbán Anna, Heim Viola – hegedű, Szabó-Nagy Bálint – cselló, felkészítő tanáruk: Csala Éva, valamint Bozsó Csenge Boglárka – hegedű, Nagy Gizella Anna – cselló, Bödös Anna – zongora, felkészítő tanáruk: Kerek István.
Az esős idő és a hosszú utazás ellenére mindkét csoport ügyesen szerepelt, amiről a zsűri is elismerő szavakkal nyilatkozott. A produkciókat „Ezüst” minősítéssel díjazták.
A X. „Fülemüle” Népzenei Fórumon négy növendékünk kapott nívódíjat: Bokros Bettina, Fedor Kristóf, Gyetkó Réka és Bekó Donát. Felkészítő tanáraik Kiss Anikó és Juhász Kitti.
Zongora tanszakunk fantasztikus sikereket ért el novemberben. A IV. Papp Lajos Regionális Zongoraversenyen Lakó Levente II. helyezést, Kmeczó András III. helyezést, Miskey Alfréd pedig különdíjat kapott. Felkészítő tanáraik: Szabados Jánosné, Egri Katalin és Baksainé Csitári Ilona. 

A VII. Országos Ferenczy György Zongoraversenyen három tanulónk szerepelt sikerrel. Kmeczó András és Kormányos Bence dicséretet kapott, mindketten Egri Katalin növendékei. Tomerle Fanni felkészítő tanára Horváthné Farkas Katalin volt.
Képzőművészet tanszakunk is eredményesen versenyzett, országos rajzpályázaton I. II. és III. helyezést szereztek tanulóink.
Gratulálunk a sikerekhez!
Lajtha AMI Vezetőség

 

Jótékonysági Hangverseny iskolánkban

Vass István

 

Erzsébet napi Ünnepi Hangverseny

 

"Sej, Nagyabonyban..."

2015. október 20-án rendezték Abony városában a II. Országos Bihari János Hegedű- és Vonós Kamarazenei Fesztivált. 
Iskolánkat két kis trió képviselte: 
•    Urbán Anna, Heim Viola – hegedű, Szabó-Nagy Bálint – cselló, felkészítő tanáruk: Csala Éva
•    Bozsó Csenge Boglárka – hegedű, Nagy Gizella Anna – cselló, Bödös Anna – zongora, felkészítő tanáruk: Kerek István
Az esős idő és a hosszú utazás ellenére mindkét csoport ügyesen szerepelt, amiről a zsűri is elismerő szavakkal nyilatkozott. Dr. Ittzés Tamás elmondta: „Ezért a másfél percért ilyen messziről eljöttek, ennek ellenére mosolyogtak a színpadon és nagyon szépen muzsikáltak.”
A produkciókat „Ezüst” minősítéssel díjazták. Jövőre visszavárják növendékeinket a III. Kamarazenei Fesztiválra. Gratulálunk a szép eredményekhez.

 

 

 

Eseménynaptár

2017. október
H K Sze Cs P Szo V


1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!