Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Tanári hangverseny

Kiemelt hangversenyeink sorában 2016. április 7-én az iskola Máté János termében megrendeztük a Tanári Hangversenyt. A koncert műsora sokrétű, változatos volt, köszönhetően lelkes tanárainknak, akik odaadó munkával készültek fel erre az alkalomra.
Első műsorszámként a három jazz-számból összeállított bevezetővel szédületes hangulatot teremtett két gitáros, egy zongorista kolléga és a dobfelszerelésen játszó növendékünk, Borbély Bence Regő, aki méltó partnere volt a tanároknak.  A produkció nagy sikert aratott a teltházas közönség körében.
A műsor remek összeállítása következtében az előző hangzás ellentéteként csodálatos, puha, halk hangon szólalt meg csellón és zongorán Saint-Saens: Hattyú c. műve. Ezek után hallhattunk két klarinétra és fuvolára írt duót, hegedűre és zongorára komponált művet. Nagyon különleges hangzása volt a hegedűdarabnak gitár kísérettel. Fantasztikus zongoradarab szólalt meg virtuóz előadásban, nagyszerű volt a cselló- zongoramű. Szépek, karakteresek voltak a Szvit-tételek fuvolán és zongorán. Érdekes művet hallhattunk szóló csellón remek előadásban. A népzenei blokkban két remek népzene tanárunk citerázott és énekelt Zalai és Kalotaszegi népdalokat. Ezt a részt a tanári karból erre az alkalomra alakult vendégekkel kiegészült kórus által előadott Maros Rudolf: Táncnóta zárta igazi jó kedvvel. A könnyedebb műfajt a Libertango c. műsorszám biztosította, hegedűn és gitáron. A két klarinétra írt Concerto-t Bana Adrienn játszotta tanárával. Megható volt hallani, ahogy a növendék egyenrangú partnere volt tanárának ebben a nagyon szép produkcióban. Biztos vagyok benne, hogy ennél nagyobb öröme nem lehet egy pedagógusnak, hogy ilyen színvonalra fejleszti azt a tanulót, akit valaha ő kezdett tanítani!
Utolsó műsorszámként Grieg: Peer Gynt c. szvitjéből ütőhangszeres kamaraegyüttes adott elő három tételt. Meseszép hangszerelésben csendültek fel a jól ismert dallamok. A műsorszám érdekessége, hogy zongorista, fuvolista, énekes kollégák gyakoroltak a különféle ütő hangszereken, hogy megfelelő színvonalon szólaltathassák meg a szvit-tételeket, mely nagyszerűen sikerült! Nagy örömmel töltött el, hogy tanáraink ilyen magas színvonalon, ekkora lelkesedéssel muzsikálnak. A tanári koncert valóban kiemelkedik a hangversenyek sorából!
Talán még soha nem hallottunk ilyen felszabadult örömzenélést a Zeneiskola tanáraitól, mint ezen a tartalmas, szép estén.
Sz. Zs.

 

Tanári Hangverseny a zeneiskolában

művésztanári hangverseny

 

Díjazott képzőművészeink!

83 díjat osztottak ki március 23-án a Gaál Imre Galériában, a 110 éves a Városháza című képzőművészeti pályázatra érkezett alkotások alkotói között. 
Festmény kategóriában II. helyezést szereztek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola ügyes tanulói: Krecsár Bianka, Kalácska Hanna, Medve Maja, Borzák Boglárka, Hodvogner Emília és Masa Júlia. 
Gratulálunk a díjazottaknak és felkészítő tanáruknak, Holczapfel Zsuzsannának!

 

DUO KORMATIKUS

Újabb szép kamarakoncertet tartunk április 4-én, hétfőn 19 órától! A Belépés díjtalan! Egykori növendékünk Vida Mónika zongoraművész és Miranda Liu hegedűművész hangversenye!

 

 

Bartók emlékhangverseny

Bartók Béla

 

Álomszövő képzőművészek

Álmok és színek nélkül szürke lenne a világ?
Te miről álmodozol? Hogy táltos paripád lába alatt termővé változik minden sivatag, vagy hogy óriás teknős hátán járod be a tenger világát? 
Amikor kint barátságtalanul szürke és hideg az idő, akkor jó behúzódni egy meghitt műterembe és papírra vetni az álmokat. 
Ezt tették képzőművészeti tagozatunk kis művészei, amikor a Naphegy Kiadó által meghirdetett Pendula Álomrajz-pályázat felhívására lerajzolták álmaikat. 
Nagy örömmel vettük, hogy a rajzpályázat zsűritagjainak: G. Szász Ilona írónak és Szegedi Katalin Illusztrátornak, az Álomszövő Pendula c. könyv alkotóinak elnyerték tetszését rajzaink. 
Legsikeresebb álmodozóink  képeit az Anno Meseboltban kiállították és több díjat is átvehettünk.
Adamov Dorka és Unger Dorka 1. helyezést, Medve Maja és Kalácska Hanna 2. helyezést, Morvai Emese 3. helyezést ért el. Álmodozásra sarkalló felkészítő tanáruk Holczapfel Zsuzsanna volt. 
Ha te is szívesen rajzolsz, festesz, álmodozol csatlakozz hozzánk bátran!

 

Polgármesteri dicséret

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója alkalmából március 11-én, ünnepélyes keretek között tizenegy tanulónk kapott polgármesteri dicséretet példaértékű közösségi munkájáért:

Berecz Dóra, Egri Kitti, Goldberger Diána, Kormányos bence, Kővári Gergő, Kmeczó András, Miskey Alfréd, Mohácsi Benjámin, Porkoláb Eszter, Tomerle Fanni és Vámosi Ágnes

Szívből gratulálunk!

polgármesteri dicséret

 

Újabb siker!

Március elején rendezték meg a IX. Országos Czidra László furulyaverseny budapesti területi válogatóját, ahol növendékünk, Galambos Lilla sikeresen szerepelt és bronz minősítést szerzett. Lilla a 2. legfiatalabb versenyzőként szerepelt a 22 fős korcsoportban. Felkészítő tanára Stefkovics Nóra, zongorán kísérte Egri Katalin. Gratulálunk a szép eredményhez!

furulyaverseny

 

Tavaszi hangverseny és kiállítás!

kiállítás és koncert a zeneiskolában

 

Felvételiző növendékeink sikerei

Örömmel értesültünk, hogy iskolánk mindhárom pályára készülő fiatal tehetségét felvették művészeti szakiskolába.

  • Berecz Dóra fuvolista tanulónkat a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába (tanára: Kiss Ágota, Maróczy Gabriella, Pregun Tamás)
  • Borbély Bence Regőt jazzdob szakra a bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába (tanára: Mizsák István, Maróczy Gabriella)
  • Mező Ernő Richárd tanulót gitár szakra a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába (tanára: Földi Gergely, Tomasovszki Katalin

Gratulálunk a sikeres felvételikhez!

 

Családi hangverseny a Zeneiskolában

Tizenharmadik éve rendezi meg kiemelt koncertjei sorában a családi hangversenyt a zeneiskola. Az idei tanévben március 7-én gyűlt össze a lelkes közönség erre az eseményre az intézmény Máté János termében. 
A nagyszerű ötlet Szabados Jánosné zongora-szolfézstanárunktól származik, és bátran állíthatom, sokak véleménye szerint ez a legmeghatóbb a koncertek sorában.
Egy hangszer megszólaltatása öröm a gyerekek számára, ennél már csak az szerez nagyobb boldogságot, ha többen muzsikálnak együtt. Ezt az élményt csak fokozza, ha testvérrel, szülővel, nagyszülővel szerepelhetnek. 
Öröm volt látni az izgalommal teljes komolyságot, figyelmet, elkötelezettséget, amellyel az est szereplői bemutatták műsorukat. Színes volt a program, a népdaloktól a barokk és klasszikus darabokon keresztül a könnyedebb műfajig hallhattunk szép hangon, színvonalas technikai felkészültséggel megszólaltatott karakteres műveket. A hangszerek széles skálája szólalt meg ez alkalommal is: zongora, hegedű, mélyhegedű, gordonka, furulya, fuvola, klarinét, gitár és marimba.
Gyönyörű együtt-hangzásokat élvezhetett a közönség, például a furulya gitár, fuvola hegedű, vagy fuvola klarinét esetében.
Minden szereplő példát mutatott a felkészülő munkából, az egymásra való odafigyelésből, a lelkesedésből és a szívből való muzsikálásból. Szép este volt.

 

 

Országos Lajtha László műveltségi vetélkedő

A Budapest XX. Kerületi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola fontosnak tartja névadója munkásságának megismertetését az ifjúsággal. Ezt az igényét először 2004-ben juttatta kifejezésre az I. Országos műveltségi vetélkedő keretében. A kezdeményező zeneiskola tanári kara és a vetélkedő szervezője, Tomasovszki Katalin szolfézstanár a már jól bevált tapasztalat alapján úgy döntött, hogy idén is egy élményt jelentő műveltségi verseny formájában célozzák meg Lajtha László munkásságának ismertetését. Az idei vetélkedő az ismeretek széleskörű gyarapítása mellett, korunk technikai lehetőségeinek használatára, a diákok előadói készségének fejlesztésére buzdította a benevező csapatokat. Természetesen az éneklés idén sem maradhatott el.

A február 24-én megrendezett versenyen Budapesten kívül Szentesről és Biatorbágyról is érkeztek csapatok. 
A jól előkészített, változatos feladatoknak köszönhetően a vetélkedő vidám, inspiráló légkörben zajlott. A meghívott szakmai zsűri (Solymosi Tari Emőke zenetörténész, Lajtha kutató elnökletével) plusz pontokkal jutalmazta a rendkívül felkészült csoportokat. Valamennyi gyermek csapatban és egyénileg is bizonyított. A tanulók jutalmazását többek között a zeneiskola alapítványa, a Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány biztosította.

A pesterzsébeti csapatok rendkívül eredményesen szerepeltek az országos versenyen:

Az általános iskolások kategóriájában: 
•    II. helyezést szerzett az „ERDÉLY” csoport: 
Jakab Dóra, Kmeczó András, Szmolek Panna, Sós Norbert, Orbán Zsófia 
(felkészítő tanár: Balásházi Bálint)

•    különdíjas lett a „ZENEDE” csapat”:
Gálfi Anna, Sós Róbert, Soós Levente, Nagy Anna Boglárka, Vidra Borbála 
(felkészítő tanár: Balásházi Bálint ) 

A gimnazisták kategóriájában: 
•    II. díjat szerzett a „HONGRIE HOMMAGE” csapat:
Kmetty Natália, Kuti Lilla, Nagy Ambrus, Sáfrány Patrícia
(felkészítő tanár: Kovács Katalin)

Gratulálunk a szép sikerekhez!

Lajtha vetélkedő

 

Fővárosi ütőfesztivál

A pesterzsébeti zeneiskolában február 27-én, idén 13. alkalommal került megrendezésre a Fővárosi Ütőfesztivál, a több évtizede megrendezett találkozót idén átnevezték, és a tavaly elhunyt neves ütőtanárra emlékezve Konrád Péter Ütőfesztiválnak nevezték el. Emléke előtt tisztelegve a verseny után az általa alapított Belvárosi Ütőegyüttes lépett fel az iskolában.
A verseny rendezését a Lajtha László Művészeti iskola és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége közösen vállalta. A Fesztiválon tizenkét budapesti zeneiskola versengett. 
Kerületünk ütősei az előző évekhez hasonlóan nagyszerűen szerepeltek Mizsák István ütőtanár vezetésével. Szóló kategóriában Mohácsi Benjámin és Mizsák Benjámin is a legmagasabb elismerést, kiemelt nívódíjat kapott, Borbély Bence dicsérettel zárta a versenyt. Kamarazene kategóriában nívódíjjal jutalmazták a pesterzsébeti Lajtha László Alapfokú Művészei Iskola kamaracsoportját is.
Minden erzsébeti ütős növendék felkészítő tanára Mizsák István, aki kiváló munkájáért tanári különdíjban részesült

 

 

Eseménynaptár

2017. október
H K Sze Cs P Szo V


1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!