Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Interdimenzionális zene - Rendhagyó előadás

 

Adventi hangverseny Mező Imre zeneszerző műveiből

 

Magyar siker a marokkói Lalla Meryem Nemzetközi Zongoraversenyen

A magyar leányzó iskolánk a Lajtha László AMI egykori növendéke. Zongoratanulmányait Baksainé Csitári Ilonánál kezdte.
Idén 12. alkalommal került megrendezésre a Lalla Meryem marokkói hercegnő fővédnöksége alatt álló Lalla Meryem Nemzetközi Zongoraverseny.
A Királyságban kétévente biztosítanak lehetőséget a fiatal tehetségeknek, hogy egy nemzetközileg elismert zsűri előtt bizonyíthassák tudásukat. A bizottságban idén Marouan Benabdallah, a kiváló tehetségű magyar-marokkói származású zongorista is helyet foglalt.
2016. november 18 és 24. között a világ számos országából több mint 20 fiatal tehetség ült zongora elé, hogy a nemzetközi zsűri előtt előadják a virtuóz, ifjú zongorista 1-4., supérieur és excellence kategóriákban kiírt darabokat. A legfontosabbnak tartott virtuóz kategória második próbája immár hagyományosan egy szabadon választott Liszt-mű bemutatása, amelyet a magyar rabati nagykövetség a Liszt Ferenc-különdíj átadásával értékel.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően idén először Vida Mónika Ruth személyében magyar versenyző is színpadra állhatott. Mónika, aki 2014 őszétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakos hallgatója, már számos nemzetközi versenyen vett részt szép eredménnyel. Legutóbb 2014-ben a pennsylvaniai Lancasterben megrendezett Nemzetközi Zongorafesztiválon harmadik helyezést ért el, 2015 áprilisában pedig triójával második díjat kaptak a IX. Alpe Adria Nemzetközi Kamaraversenyen.
A november 24-i gálaműsor előestéjén a rabati nagykövetségünk – rendkívül sikeres – zongoraestet szervezett, amelyen a marokkói kulturális élet, diplomáciai testület magas szintű képviselői és üzletemberek élvezhették a fiatal magyar tehetség önálló előadását.
A Lalla Meryem zongoraverseny nagydíját végül, a verseny történetében először, a marokkói származású Nour Ayadi nyerte. Kiváló játékának köszönhetően Vida Mónika Ruth a gálaesten két díjat is átvehetett, a zsűri neki ítélte a Liszt Ferenc-különdíját, illetve az AVUS legjobb romantikus zenei előadónak járó különdíját. A nagykövetség elismerését Tromler Miklós, hazánk rabati nagykövete adta át a versenyzőnek.

Orientalista.hu – kormany.hu (Külgazdasági és Külügyminisztérium)

 

Fülemüle Népzenei Fórum

November 19-én, szombaton tizenegyedik alkalommal került megrendezésre Etyeken a Fülemüle Népzenei Fórum. Iskolánkat, a Lajtha László AMI-t három citerás növendék képviselte. 
Mindnyájan színvonalas, stílushű népdalcsokor-összeállítással mutatkoztak be a háromtagú zsűri és a lelkes hallgatóság előtt. Családias hangulata miatt tanítványaink nagyon szeretik a Fórumot, már-már visszajáró résztvevői.
Ez alkalommal is szép eredmények születtek. Bekó Donát Kiemelt Nívódíjat, Gyetkó Réka Nívódíjat, Fedor Kristóf Dicséretet kapott. Tanáraik: Csonka Boglárka és Kiss Anikó.

 

Fúvós tanszak hangversenye a zeneiskolában

2016.11.17-én iskolánk fúvós tanszaka adott nagyszerű koncertet a zeneiskola Máté János termében. Köszönjük a tanszak tanulóinak és tanárainak a felkészülést. Szép este volt.

 

 

Meseovi 2016

 

Erzsébet napi élményeink

Az Erzsébet napok rendezvény-sorozathoz kapcsolódva 2016. november 15-én 18 órai kezdettel tartottuk meg Erzsébet napi koncertünket az intézmény Máté János termében.
Az est három szempontból is kötődött a hagyományápoláshoz: az Erzsébet napi rendezvény-sorozathoz már a kezdetkor csatlakoztunk és minden évben megrendeztük a hozzá kapcsolódó zeneiskolai hangversenyt. 
Közel egy évtizede, hogy a Szivárvány Fotóklub tagjainak képeiből összeállított kiállításnak adunk helyet, azóta a koncertek a kiállítás-megnyitókkal bővültek. A fotóklub 1999 óta működik Fabók Katalin vezetésével. Az idei kiállítás egy pályázatra készült, melynek pályázatnak három témája volt: Részlet: minden, ami nem egész; Fekete, fehér; Összetartozás, boldogság, öröm. Érdemes megtekinteni, hogy az alsó tagozatos gyerekek miként látják a világot, milyen ötleteik vannak és ebből milyen érdekes, szép fotók születtek.
Végül igazgatónk, Balásházi Bálint nagyszerű elképzelése alapján - az iskola vezetőségével egyetértésben, - Lajtha László emlékérmet nyújtott át az intézmény egy tanárának és egy tanulójának. Ebből az eseményből szeretnénk hagyományt teremteni. Első alkalommal kiváló szolfézstanárunkat, Tomasovszki Katalint dr Nagyné Koczog Tünde Tankerületi igazgató-helyettes köszöntötte, Bana Adrienn klarinét szakos növendékünk pedig Balásházi Bálint igazgató Úrtól vehette át az emlékérmet. Mindketten hosszú évek óta, kiemelkedő színvonalon végzett tevékenységükért kapták az elismerést.
Az ünnepélyes bevezető után kezdetét vette a hangverseny. Zömmel kisebb tanulóink szerepeltek, korukat meghazudtolóan magas szakmai színvonalon. A műsor színes volt, kezdve a kis csellistától, aki remek nyitányt mutatott be egy kontratánccal a táncházi hangulatot teremtő citerás növendéken keresztül egy fergeteges négykezesig, amelyet tanár és növendéke adott elő. Szép hangon játszottak a zongoristák, jól formált, érzelmeket átadó előadásban. Hallhattunk kis hegedűsöket vidám, táncos darabokkal, a fúvósokat egy nagyszerű fuvolista és egy klarinétos képviselte. Az Operaházban érezhettük magunkat Donizetti: Szerelmi bájital c. operájának Pletyka kara révén. Bájosan, játékosan énekelte el öt növendékünk ezt a humoros operarészletet. A könnyedebb műfajt egy operett részlet képviselte remek előadásban, mély érzelmeket tolmácsolva. A koncert végén virtuóz klarinét-négyes hangzott el fantasztikus előadásban, itt is tanárukkal muzsikáltak a növendékek. A hálás közönség nagy tapsokkal köszöntötte az est szereplőit

 

Koncert Dobray István emlékére

Dobray István halálának 10. évfordulója alkalmából a Pálffi Krisztina vezette Pesterzsébeti Városi Vegyeskar, a Műszaki Egyetem Énekkara (karnagy: Vida Györgyi), valamint a Műszaki Egyetem Szimfonikus Zenekara Dvořak: Requiem című művét adták elő Erdélyi Dániel vezényletével a Szent Erzsébet Főplébániatemplomban.
A telt házas koncerten Nemes László alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd Pálffi Krisztina emlékezett vissza nagyapjára, Dobray Istvánra.

 

Erzsébet napi Ünnepi Hangverseny

Szeretettel várjuk Önöket Erzsébet nap alkalmából tartandó ünnepi hangversenyünkre és a Szivárvány fotóklub kiállítására 2016. november 15-én iskolánk Dísztermébe.

 

Zene Világnapja a Zeneiskolában

 

Zenés mese a Gyermekmosoly Óvodában

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy zenetanárnéni, Szöllőssi Rita, aki kitalált egy zenés mesét a Rókáról, Egérkéről és Cicáról és a zenét tanuló kis növendékekkel elment az óvodákba, hogy elvigye a zene varázslatos erejét, ami dalra fakasztja kicsiket és nagyokat egyaránt. Erre a kalandra sokféle hangszert vittek magukkal, amiket a Lajtha László Zeneiskola növendékei és tanárai szólaltattak meg.
A mese szereplői Tornyossy Péter, Soós Levente, Szmolek Panna, Pongrácz Gergő, Czender Tamás, Somogyi Tímea Borbála, Gál Rebeka, Molnár Dominika és Nagy Noémi voltak.
A dalokat Tomasovszki Katalin hangszerelte. A felkészülésben Tóth Anna Zita, Kacsur Andrea, Pados Réka, Czender Ágnes, Csala Éva, Vass Isván, Mizsák István, Kolossa András, Balásházi Bálint és Várhelyi Péter segített.
A varázs sikerült, a hangszerek dallamával az óvodások és felnőtt kísérőik együtt énekelték a népszerű gyermekdalokat és a mese végeztével boldogan dudorászva folytatták a napjukat. Csodálatos élmény volt! Köszönjük a szervezőknek és a résztvevőknek!

 

Könyvbemutató, kiállítás és hangverseny

Rendhagyó koncertet tartottunk 2016. október 3-án az intézmény Máté János termében, amelyen hármas művészeti találkozó zajlott le. Vendégeink Kolozsvárról érkeztek. Nagy Ibolya a Kolozsvári Opera munkatársa és Nagy Gábor festőművész, egyben szerzőpárosai A Gazdát kutyájáról című könyvnek, melynek „főszereplőiről”, a kutyákról nagyon szép, kifejező és megkapó képek születtek. Nagy Ibolya szívhez szólóan mutatta be a könyvet, az ötlettől, inspirációtól a keletkezésen át, a képek megfestéséig. Így együtt mutatkozott be az irodalom és a képzőművészet, mely zenei keretbe ágyazódott be. A hangversenyen iskolánk növendékei és tanárai szerepeltek.
A műsor elején kalotaszegi népdalok csendültek fel, szép hangon, stílusos előadásban. Hallhattunk zongoradarabokat, népdalfeldolgozástól a Chopin Keringőig, melyeket kivétel nélkül minőségi hangon, szépen formáltan, a művek karakterét tükrözve adtak elő a növendékek. Nagyszerűek voltak az énekes műsorszámok, Lajtha László népdalfeldolgozás, a Hazám, hazám Erkel Ferenc: Bánk bán című operájából. Csodálatos hangon muzsikált a klarinét-együttes is, ők az Intermezzót játszották Mascagni: Parasztbecsület című operájából. Jó volt hallani és látni az együtt zenélés összhangját és örömét! Harsonaszó színesítette az összeállítást, Schubert Szerenádja hangzott el nagyon szép előadásban. A hangverseny végén egyre feldobottabb lett a hangulat, melyet Kálmán Imre: Marica grófnőből közismert Hej cigány című betétdalának remek előadása, és az utolsó műsorszámként elhangzó fergeteges marimba - darab biztosított. A koncerten tanáraink kísérték a szereplőket, a tőlük megszokott magas művészi színvonalon.
Sokak véleménye szerint szép, méltó megemlékezést sikerült tartani a Zene Világnapja alkalmából rendezett esten a Zeneiskolában.
Sz. Zs.

 

Ünnepi hangverseny a Zene Világnapja alkalmából

könyvbemutató és kiállítás

 

Eseménynaptár

2018. február
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!