Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Országos Ütőverseny 2015!

A Lajtha László AMI három diákja képviselte zeneiskolánkat a Győrben megrendezett országos szóló- és duett ütős versenyen, amelyen 36 város legjobbjai mérték össze tudásukat. Szólóban Mohácsi Benjámin I. helyezést ért el korosztályában, Borbély Bence Regő pedig IV. helyezést. Duóban Borbély Bence Regő és Mizsák Benjámin II. helyen végeztek. Felkészítő tanáruk: Mizsák István. 

 

Jótékonysági hangverseny a Gaál Imre Galériában

Az Imperiál trió(Weisz József hegedű, Rőder Iván cselló, Horváth Kornél zongora, Pesterzsébet díszpolgára) tavaszi koncertet adott 2015.március 21-én Pesterzsébeten a Gaál Imre Galériában. A művészek a bevételt a Lajtha AMI zongorista növendékeinek( a Máthé János alapítványnak) ajánlották fel,többek között a 2015. március 19-én rendezett ,,Bach 330" zongora verseny jutalmazására. A művészeknek köszönjük a csodálatos élményt! A zongorista növendékeknek és tanáraiknak gratulálunk a színvonalas felkészüléshez!

 

Országos Négykezes Verseny

A X. Országos Négykezes és kétzongorás verseny területi válogatója 2015. március 12-én zajlott a Fischer Annie Zeneiskolában. Iskolánk tanárai és növendékei voltak legaktívabbak a versenyen. A tanár-diák csoportban nyolc versenyzőből három páros zeneiskolánkból indult.
Az eredmények:
Dicséretet kapott: Kormányos Bence 1. o. - Kmeczó András 2.o. (tanáruk: Egri Katalin)
Dicséretet kapott: Kmeczó András 2.o.- Botos Katalin 3.o. (tanárok: Egri Katalin és Karmanóczki Tünde)
Bronz díj: Tomerle Fanni 4.o. - Horváthné Farkas Katalin (tanár-diák páros)
Ezüst díj: Ambrus Eszter 10.o. - Egri Katalin (tanár-diák páros)
Ezüst díj: Lórincz Zoé 7.o. - Porzsolt Györgyné (tanár-diák páros)
Ezüst díj: Lőrincz Zoé 7.o.- Bálint Barbara Ning 7.o.(tanáruk: Porzsolt Györgyné)
Balassagyarmatra, az országos versenyre pontszáma alapján a Lőrincz Zoé – Bálint Barbara duó jutott tovább.
Zongora tanszakunk egész évben magas szakmai minőséggel működött. A tavaszi versenyt az őszi Bartók Béla Nemzetközi Zongoraverseny előzte meg, ahol öt növendékünk is sikeresen szerepelt. Az országos döntőbe ott Botos Katalin és Ambrus Eszter jutott.

 

Évfordulós Hangverseny

 

VI. Vonóstalálkozó

 

Cimbalmos sikerek

A március 12-én megrendezett VIII. Országos Rácz Aladár Cimbalomversenyen is nagyszerű eredménnyel szerepelt iskolánk. Muhari Nóra magas pontszámmal arany díjat nyert. Felkészítő tanára Maróczy Gabriella. A versenyen Nóra mellett zongorakísérőjét is díjazták, Balásházi Bálint korrepetítori különdíjat vehetett át a szakmai zsűritől.
Gratulálunk a szép eredményekhez!
Lajtha AMI Vezetősége

 

Ütős sikerek!

A Lajtha László AMI növendékei nagyszerű eredményeket értek el 2015. február 28-án a XXII. Budapesti Ütősfesztiválon. Nívódíjakkal, kiemelt nívódíjakkal és különdíjakkal tértek haza.

Szólóban „Kiemelt Nívódíj”-at kapott Mohácsi Benjámin, „Nívódíj”-at Mizsák Benjámin, dicsérő oklevelet pedig Borbély Bence Regő. Duettben a „Kiemelt Nívódíj” Borbély Bence Regőé és Mizsák Benjáminé lett. Ők dupláztak, hiszen Kamarában a „Kiemelt Nívódíjat” is ők hozhatták el.
Ütőtanári különdíjat Mohácsi Benjámin, valamint a Lajtha kvartettje – Bana Adrienn, Porkoláb Eszter, Seres Diána és Bodnár Gergő – kapott. A djíazottak mindegyikének Mizsák István a tanára.
Sz. A.

 

Fuvolás sikerek!

A VIII. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny területi válogatója 2015. február 17-én került megrendezésre a XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskolában.
A Budapest XX. Kerületi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolából négy tanuló indult a versenyen. Lezsák Anna bronz oklevelet, Tarnai Anna ezüst oklevelet, Berecz Dóra arany oklevelet és Faragó Eliza korcsoportja legmagasabb pontszámával arany oklevelet kapott. Berecz Dóra és Lezsák Anna tanára Kiss Ágota, zongorakísérőjük Horváth Kornél, Tarnai Anna és Faragó Eliza tanára Vicziánné Simándi Éva, zongorakísérőjük Balásházi Bálint volt. 
Berecz Dóra és Faragó Eliza az Országos döntőbe jutott, mely 2015. március 27-én Kaposváron kerül megrendezésre.

Berecz Dóra és Faragó Eliza

 

 

Családi Hangverseny 2015

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!