Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Farsangi hangverseny

Idén rendhagyó farsangi műsorral és műsorvezetéssel várjuk a kedves érdeklődőket!

 

Zenei tábor idén is!

 

Térítési- és tandíjbefizetések a 2. félévre

Kedves Szülők!

A 2. féléves térítési- és tandíj fizetési kötelezettséget készpénzben az iskola székhelyén (1204 Budapest, Ady Endre u. 98.) lehet teljesíteni az alábbiak szerint:

február 7,8,9.  (keddtől csütörtökig)    13-18 óráig

pótbefizetésfebruár 14. (kedd)    13-18 óráig

Iskolánk nem szed hangszerbérleti díjat, hangszereink javításának költségeit évek óta iskolai alapítványunk támogatja Kérjük, - lehetőség szerint - a befizetéskor járuljanak hozzá alapítványunk további működéséhez, segítő munkájához 1000 Ft-al, hogy a jövőben is méltó módon és jó hangszerekkel segítsük hozzá tanulóinkat a művészeti értékek felfedezéséhez. 
Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Művésztanári hangverseny

 

Külső-Pesti Zenei Napok

A XVIII-XIX-XX. kerületi művészeti iskolák közös hangversenyei január 19-én és 20-án Pesterzsébeten! Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Fellépnek a három kerület tehetséges tanulói és művésztanárai.

 

Forgó Morgó rajzpályázat

EREDMÉNYHIRDETÉS! A Körforgó Morgó puzzle-rajzpályázat különdíjasa Borzák Boglárka, a Lajtha László AMI 5. osztályos tanulója lett! Gratulálunk Boglárkának! Nyereménye egy 15.000 Ft értékű könyvvásárlási utalvány a CECED Magyarország felajánlásából!

 

 

Karácsonyi hangverseny

Szeretettel várunk minden érdeklődőt rendhagyó karácsonyi hangversenyünkre, melyet idén a Szent Erzsébet Főplébánia Templomban tartunk december 20-án, kedden 19 órai kezdettel. A hangversenyen fellépnek tehetséges tanulóink, közreműködik az iskola kórusa, vonószenekara és fúvószenekara is.

Karácsonyi koncert

 

Vida Mónika Ruth zongoraestje

 

Emlékérem átadás

Ebben az évben az intézmény vezetőségével egyetértésben létrehoztunk egy elismerést, a Lajtha László Emlékérmet, melynek adományozásával egy új hagyományt szeretnénk indítani iskolánkban. Minden tanévben egy pedagógust és egytanulót szeretnénk köszönteni az emlékéremmel. Az érem a Martsa műteremben készült, Martsa Piroska alkotása. Bronzhatású kerámia, gravírozott alapon. Martsa piroska animátor, éramművész, aki szívesen készítette el iskolánk számára a Lajtha László portréjával ellátott emlékérmet.

Lajtha emlékéremAz alapőítás évében, első alkalommal ezzel az elismeréssel köszöntjük kollégánkat, Tomasovszki Katalint:

Tomasovszki Katalin

Iskolánk szolfézs- zeneelmélet tanára, korrepetitora, az intézményi kórus vezetője. Évek óta tart ismeretterjesztő előadásokat, nemcsak saját növendékeinek, hanem külsős érdeklődők számára is. Engedjék meg, hogy most csak a tavalyi évet emeljem ki: Katalin 2016 tavaszán megszervezte a 4. országos Lajtha műveltségi vetélkedőt, összeállította és vezette a versenyt, melyen iskolánk 3 csoportja is eredményesen szerepelt. A lebonyolításába a teljes szolfézs tanszak bekapcsolódott. A tavalyi évben pályázatot írt, melynek eredményeképpen 1.000.000 Forintot szerzett iskolánknak az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől, és több hónapra összeállított programmal, koncerttel, előadással, épületlátogatással, kiállítással segítette tehetséges tanulóink fejlődését. Katalin minden felmerülő problémát a közösség érdekeit szem előtt tartva kezel. A tavalyi tanévben több jótékonysági hangverseny szervezésében vállalt feladatot. Kollégái kedvelik, elismerik, szívesen vesznek részt az általa megálmodott programokban. Kívánom neki, hogy a jövőben is így „álmodjon”, és valósítsuk meg közösen az ötleteit.

Szeretettel köszöntjül az elismeréssel tanulónkat, Bana Adriennt:

Bana Adrienn

Adrienn 12 éve növendéke zeneiskolánknak. Eredményesen vett részt az országos klarinétversenyen, de érdeklődése és tehetsége révén iskolánk több tanszakával együttműködve is sikereket ért el, és hamar bekapcsolódott a zenekarok, együttesek munkájába. Eredményesen szerepelt az országos ütőversenyen és ütőfesztiválokon, oszlopos tagja az intézmény fúvószenekarának és klarinétegyüttesének. Rendszeresen szerepel nemcsak szólistaként, hanem kamarazenészként is iskolai rendezvények mellett jótékonysági koncerteken is. Adriennt közösségi munkájáért és folyamatos magas színvonalú tanulmányi eredményeiért Lajtha László Emlékéremmel jutalmazzuk. 

 

Adventi Hangverseny

Adventi hangversenyt tartottunk a Zeneiskola Máté János termében 2016. december 5-én „Kiskarácsony, Nagykarácsony” címmel Mező Imre zeneszerző darabjaiból. 
Szabados Jánosné zongoratanárunk régi álma valósult meg azzal, hogy óriási lelkesedéssel és fáradhatatlan szervező munkával hozta létre ezt a koncertet, összefogva a kollégák munkáját. 
A hangverseny díszvendégei Mező Imre zeneszerző és felesége, Hambalkó Edit voltak. A koncert keretét az Angyalok hangja című dal alkotta, amelynek szövegét Mező Imre zeneszerző írta. A műsor elején nagyon szépen énekelte egy tanítványunk, majd ugyanezt a dalt egy kis kamara együttes mutatta be zongorán, fuvolán és triangulumon. Az est végén szintén ez a dal hangzott el négykezes előadásban és közös énekléssel.
Igazi karácsonyt váró hangulatot varázsoltak a színpadra a növendékek és tanárok, akik előadták a szép és különleges, ritkán hallott szóló és négykezes zongoradarabokat. A hangversenyt színesítette, hogy a dalokat a népzene tanszak tanulói énekelték és kísérték citerán. Több dal szövege prózában hangzott el és utána hallhattuk a darabokat. A gyerekek lelkesen, szép hangon, karácsonyi légkört teremtve játszották a dalokat. A négykezeseknél öröm volt látni az egymásra való odafigyelést és a játékból sugárzó összhangot. A zongorán kísérő tanárok a szokott magas színvonalon játszottak, érzékenyen figyelve a növendékekre. Még fordulatosabbá tette a műsort, hogy fuvolán, marimbán is játszottak a növendékek. A karácsonyi hagyományokról, népszokásokról is sok érdekességet tudhattunk meg a felolvasott ismertetőkből.
Szép és tartalmas estét töltöttünk el együtt, melyet még örömtelibbé tettek a közös éneklések.

 

Interdimenzionális zene - Rendhagyó előadás

 

Adventi hangverseny Mező Imre zeneszerző műveiből

 

Magyar siker a marokkói Lalla Meryem Nemzetközi Zongoraversenyen

A magyar leányzó iskolánk a Lajtha László AMI egykori növendéke. Zongoratanulmányait Baksainé Csitári Ilonánál kezdte.
Idén 12. alkalommal került megrendezésre a Lalla Meryem marokkói hercegnő fővédnöksége alatt álló Lalla Meryem Nemzetközi Zongoraverseny.
A Királyságban kétévente biztosítanak lehetőséget a fiatal tehetségeknek, hogy egy nemzetközileg elismert zsűri előtt bizonyíthassák tudásukat. A bizottságban idén Marouan Benabdallah, a kiváló tehetségű magyar-marokkói származású zongorista is helyet foglalt.
2016. november 18 és 24. között a világ számos országából több mint 20 fiatal tehetség ült zongora elé, hogy a nemzetközi zsűri előtt előadják a virtuóz, ifjú zongorista 1-4., supérieur és excellence kategóriákban kiírt darabokat. A legfontosabbnak tartott virtuóz kategória második próbája immár hagyományosan egy szabadon választott Liszt-mű bemutatása, amelyet a magyar rabati nagykövetség a Liszt Ferenc-különdíj átadásával értékel.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően idén először Vida Mónika Ruth személyében magyar versenyző is színpadra állhatott. Mónika, aki 2014 őszétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakos hallgatója, már számos nemzetközi versenyen vett részt szép eredménnyel. Legutóbb 2014-ben a pennsylvaniai Lancasterben megrendezett Nemzetközi Zongorafesztiválon harmadik helyezést ért el, 2015 áprilisában pedig triójával második díjat kaptak a IX. Alpe Adria Nemzetközi Kamaraversenyen.
A november 24-i gálaműsor előestéjén a rabati nagykövetségünk – rendkívül sikeres – zongoraestet szervezett, amelyen a marokkói kulturális élet, diplomáciai testület magas szintű képviselői és üzletemberek élvezhették a fiatal magyar tehetség önálló előadását.
A Lalla Meryem zongoraverseny nagydíját végül, a verseny történetében először, a marokkói származású Nour Ayadi nyerte. Kiváló játékának köszönhetően Vida Mónika Ruth a gálaesten két díjat is átvehetett, a zsűri neki ítélte a Liszt Ferenc-különdíját, illetve az AVUS legjobb romantikus zenei előadónak járó különdíját. A nagykövetség elismerését Tromler Miklós, hazánk rabati nagykövete adta át a versenyzőnek.

Orientalista.hu – kormany.hu (Külgazdasági és Külügyminisztérium)

 

Eseménynaptár

2017. október
H K Sze Cs P Szo V


1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!