Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Pesterzsébeti Művészeti Napok

A kerületi rendezvénysorozaton belül több alkalommal adtak hangversenyt a Zeneiskola növendékei és tanárai a Rátkay-Átlók Galériában.
Május 11-én A CANTO ARMONICO kamarakórus és barátainak hangversenye került megrendezésre. Lélekemelő koncertet hallottunk a nagyszerű akusztikájú teremben. Remekül összeválogatott, ritkán hallható művekből állt össze a műsor. A Balásházi Bálint által vezényelt kórus tisztán, szép, bensőséges hangon énekelt mindannyiunk nagy örömére. Kreisler örökzöld dallamai csendültek fel Pável Edit előadásában, zongorán kísérte Balásházi Bálint. Hargitai Andrea és Barlay András előadásában hallhattunk egy szép duettet. Kiss Anikó egy vidám szatmári népdalcsokorral örvendeztette meg a hallgatóságot.  Hargitai Andrea bemutatta a János vitézből a francia királylány bravúros dalát virtuóz előadásban. A négykezest pedig Czender Ágnes és Balásházi Bálint játszották szívhez szólóan.  Remekül és hangulatosan színesítették a programot a hangszeres és ének műsorszámok. Biztos vagyok benne, hogy ez a koncert kiemelte a hétköznapok szürkeségéből a jelenlévőket.
Május 16-án „Egy korty bájital” címmel a Lajtha László AMI magánének tanszakának műsora hangzott el nagy tetszést aratva.  Zongorán Porzsolt Györgyné kolléganőnk működött közre, a művészeti vezető Lenkeyné Szabó Ida magánének tanárunk.  
Május 18-án szintén zeneiskolánk Pünkösdi Hangversenye volt hallható. A színes műsorban a népzenei nyitástól kezdve a barokk, klasszikus, operett-részlet, romantikus műveken át a musicalig minden szerepelt. A hangszerek is változatosak voltak, citera, hegedű, klarinét, zongora, cselló fuvola, trombita és ének. A kiváló akusztika, a tágas tér remek helyszín a hangversenyek megtartására. A fellépők produkcióit egytől-egyig vastapssal jutalmazta lelkes közönség, melytől nagy szeretet áradt mind a szereplő növendékek, mind felkészítő tanáraik felé. Újból igazolást nyert, hogy az élő zene mekkora kincs, amely elkíséri, szebbé varázsolja hétköznapjainkat. 
Május 23-án a Gaál Imre Galériában Tomasovszki Katalin szolfézs és zeneelmélet tanárunk, valamint Tóth Gergely József karmester multimédiás előadását lehetett megtekinteni „ Kreatív tudat a műalkotásokban” címmel.
Május 30-án „Szeretem a nyíló orgonát” címmel Zeneiskolánk magánének tanszakán tanuló növendékei adtak nagy sikerű koncertet Karmanóczki Tünde zongora kíséretével. Művészeti vezetőjük, Tassonyiné Zalay Lídia magánének tanárunk.
Június 7-én a rendezvénysorozat záró eseményén a 48. Tavaszi Tárlat közönségdíjának átadásakor a CANTO Armonico kamarakóros, valamint Zeneiskola hangszeres növendékei adtak emlékezetes műsort

 

 

Gyermeknap és Tücsök Hangverseny

A CSILI Bubik István termében rendeztük meg hagyományos Tücsök hangszerbemutató hangversenyünket 2017. április 20-án. Igazi interaktív koncert volt, melynek során a gyerekeket mindjárt az elején megismerkedhettek a citerával és elénekelhettek két kis gyerekdalt hangszeres kísérettel. A műsort két tehetséges fiatal tanárnőnk, Suba Dorottya szolfézs-, valamint Szöllősi Rita klarinéttanárunk vezette. Ő állította össze a remek, könnyed, humoros összekötő szöveget is. 
Aztán következtek sorra a különböző hangszerek, zongora, hegedű, cselló, gitár, fa-és rézfúvósok. Közben egy kis zenei tornával mozgósította a gyerekeket egyik kolléganőnk, majd a végén elhangzott az elmaradhatatlan kis Vuk dala és a Mézga család közismert fő cím dala az ifjú közönség legnagyobb megelégedésére. 
A délután folyamán zajlottak a Gyereknap színes eseményei az iskola termeiben. Volt léggömbös könnyed zenei torna Négyesi Anna vezetésével. Ez nagyon fontos, mert az itt elsajátított mozdulatok a tökéletes hangszertanuláshoz elengedhetetlenek. Természetesen volt arcfestés is, kézműves foglalkozás Horváthné Farkas Katalin és Demeterné Gyarmati Anikó közreműködésével, valamint a lényeg, a „hangszersimogató” ahol a tanulható hangszerekkel lehetett ismerkedni, ki lehetett azokat próbálni a tanárok segítségével. A nap az esti hangversennyel zárult, ahol a délután megismert hangszereket hallhatták, rövid, frappáns zenedarabok által. 
A gyerekek és a szülők is tetszéssel és megelégedéssel vettek részt a tartalmas „zene-délutánon”.

 

Tavaszi versenyeredmények

 „Együtt muzsikálunk” VII. TANÁR-DIÁK KAMARAZENEI TALÁLKOZÓ
A Szabolcsi Bence Zeneiskolában május 6-án megrendezett találkozón Kővári Zsófia furulya szakos növendékünk és felkészítő tanára, Kacsur Andrea ezüst minősítést szerzett.

Sándorfalvi VIII. Országos Elektronikus Zenei Találkozó és Verseny
A Sándorfalván május 7-én megrendezett versenyen Handlovics Krisztián Nívódíjat, Pál Martin Fődíjat nyert. Felkészítő tanáruk: Székely M. Ildikó

V.  Tatabányai GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPMŰVÉSZETI  KI-MIT-TUD
A május 13-án megrendezett versenyen Gyetkó Réka citera tanszakos növendékünk arany minősítést szerzett. Felkészítő tanárok: Csonka Boglárka és Kiss Anikó.

Georg Philipp Telemann FURULYADUÓ VERSENY
A Miskolcon, május 20-án megrendezett versenyen Antal Dóra és Kővári Zsófia növendékeink bronz minősítést szerezetek. Felkészítő tanáruk Kacsur Andrea.

I. ORSZÁGOS TUKA ZSIGMOND CITERAVERSENY
Az Óbudai Népzeneiskolában május 20-án megrendezett versenyen Gyetkó Réka növendékünk I. helyezést ért el. Felkészítő tanárok: Csonka Boglárka és Kiss Anikó.

A gyönyörű versenyeredményekhez szívből gratulálunk! Színvonalas munkájukkal mind a tanulók, mind tanáraik öregbítették iskolánk hírnevét!

 

Gyermeknap a zeneiskolában

 

Tanári Hangverseny

 

Családi hangvereny

 

Farsangi Koncert és ütőfesztivál

Valódi „karneváli” hangulat fogadta az érkező közönséget a Zeneiskola Máté János termében megrendezett farsangi koncerten 2017. február 16-án. A képzőművészeti tanszak tanulóinak munkái, melyek busó álarcokra emlékeztettek, valamint lufik és szalagok díszítették a termet.
Fúvós, vonós, ütőhangszeres, zongorista és énekes növendékek szerepeltek. Mindenki felszabadultan, jó kedvvel, örömmel muzsikált. Járhattunk Velencében, Nápolyban, Andalúziában, hallhattunk különféle táncokat, de volt groteszk tánc, sőt Haláltánc is. Képzeletben gondolázhattunk Velencében, megismerhettünk egy ír népdalt, egy opera áriát, egy Gershwin – dalt és egy szambát. Többféle filmzene-részletet adtak elő a gyerekek Mr. Bean-től a Rockyn keresztül – ahol ökölvívó ringben lehettünk „Az ördög jobb és bal kezéig”. Sok esetben beöltözve, álarcosan hangulatosan előadott műsorszámokat élvezhetett a közönség. De volt Jégvarázs, Harry Potter és Star Wars is. A végén az ütő tanszak oszlopos tagjai próbálták elűzni a telet reméljük teljes sikerrel mindannyiunk nagy örömére.
Az est megálmodói és az ötletek megvalósítói Kiss Ágota és Szöllősi Rita kolléganőink voltak. Az est háziasszonya Szöllősi Rita volt, aki humorral átszőtt összekötő szövegeivel még vidámabbá tette a hangversenyt. Különösen kedvesek voltak a versek, melyek keretbe foglalták a zenei műsorszámokat és a felkészítő tanárok, a remek zongorakísérők találóan jellemző bemutatása. A farsangi időszak hagyományos süteménye a farsangi fánk. Erre az alkalomra ezt a finom süteményt kolléganőink készítették el és vendégelték meg vele a szereplőket és a közönséget.
A Zeneiskola hagyományaihoz híven 24. alkalommal rendezte meg a Konrád Péter emlékére róla elnevezett Fővárosi Ütőfesztivált. Jó volt látni a sok lelkes fiatalt, akik különböző összeállítású és létszámú kamara csoportokban játszották el műsorukat. Az összejövetelt magas szakmai színvonal jellemezte. Intézményünk hírnevét a Mizsák István tanár Úr által felkészített csoport kiemelt nívó díjjal öregbítette. 

 

I. Külső-Pesti Zenei Napok

A Külső-Pesti Tankerülethez tartozó három Zeneiskola - a XVIII. XIX. és a XX. kerületi intézmények együttműködésével - január 19-én és 20-án megvalósult két napos rendezvény-sorozattal egy régi hagyományt elevenített fel. Egykor a Dél- pesti Zenei Napok keretében növendék hangversenyt, művésztanári koncertet és kamarazene találkozót szervezett az öt dél-pesti kerület zeneiskolája. Ennek emlékére, valamint a közeledő Magyar Kultúra Napja alkalmából egy növendék hangversenyt és egy művésztanári koncertet hallhatott a szép számmal összegyűlt közönség.
Január 19-én, a pesterzsébeti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont a növendékkoncertnek. Balásházi Bálint intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, eztán dr. Nagyné Koczog Tünde, a Tankerület szakmai vezetője mondott közvetlen hangú bevezetőt és ezzel megnyitotta az estet. 
Az egész hangverseny olyan volt, mint egy szép színes virágcsokor, mert többféle hangszert szólaltattak meg, sokféle stílusban íródott és kevésbé ismert művek is elhangzottak.
Ünnepélyes nyitányként egy Haydn-quartet szólalt meg négy csellón gyönyörű telt hangon. A fúvós hangszerek közül az oboa és egy klarinét-kvintett képviseltette magát, de felcsendült zongora, hegedű és harmonika hangja is. Hallhattunk egy szép ének-kettőst, egy meghitt hangú Schubert: Ave Mariát csellón és gitáron. Remekül összeállított népdalcsokrot adott elő egy citera szakos növendék szép hangon, nagyszerű hangszertudással. Záró műsorszámként egy jazzes darabot hallgathattunk meg, laza, oldott hangulatban.
A három Zeneiskola „seregszemléje” kiemelkedő színvonalat képviselt.
Január 20-án a XVIII. XIX. és XX. kerületi Zeneiskolákban tanító kollégák adtak nagyon magas színvonalú művésztanári hangversenyt a Rátkay-Átlók Galériában. A koncert indítása után Bak Ferenc a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója mondott szép bevezetőt, majd Fekete Katalin önkormányzati képviselő nyitotta meg az estet. 

Fanfár-szerű dinamikus Vivaldi kettősverseny harsant fel két piccolo trombitán virtuóz előadásban. Ezután bensőséges, elcsendesült darabok következtek fúvós és vonós hangszereken, valamint gitáron és zongorán. Szép, táncos Bach-tételek hangzottak el. Különleges hangzású volt a fuvola-cselló duó, meghitt hangulatú volt a Schubert: Szerenád gitár-átirata. Ezt a békés nyugodt légkört koronázta meg Massenet közismert darabja hegedűn zongora kísérettel. A könnyed jazzes hangzású Poulenc zongoramű nagyszerű tolmácsolásban szólalt meg. Ezek után egy sodró lendületű négykezest hallhattunk, majd egy virtuóz fuvola-zongora művet, melyet a szerző játszott zongorán nagyszerűen. Érdekes volt a kürt-darab, amelyben különleges hangzásokat csalt elő az előadó művésztanár. Schumann-mű klarinéton és zongorán, végül egy remek Debussy-darab csendült fel remek előadásban.
Szép estét töltöttünk el a Galériában. Reményeink szerint a három kerület zeneiskolájának ezt a gyümölcsöző együttműködését folytatni fogjuk a jövőben. Az est méltó környezetben zajlott, közös szervezésben D. Udvary Ildikóval, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatónőjével. 
Sz. Zs.

 

Farsangi hangverseny

Idén rendhagyó farsangi műsorral és műsorvezetéssel várjuk a kedves érdeklődőket!

 

Zenei tábor idén is!

 

Térítési- és tandíjbefizetések a 2. félévre

Kedves Szülők!

A 2. féléves térítési- és tandíj fizetési kötelezettséget készpénzben az iskola székhelyén (1204 Budapest, Ady Endre u. 98.) lehet teljesíteni az alábbiak szerint:

február 7,8,9.  (keddtől csütörtökig)    13-18 óráig

pótbefizetésfebruár 14. (kedd)    13-18 óráig

Iskolánk nem szed hangszerbérleti díjat, hangszereink javításának költségeit évek óta iskolai alapítványunk támogatja Kérjük, - lehetőség szerint - a befizetéskor járuljanak hozzá alapítványunk további működéséhez, segítő munkájához 1000 Ft-al, hogy a jövőben is méltó módon és jó hangszerekkel segítsük hozzá tanulóinkat a művészeti értékek felfedezéséhez. 
Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Művésztanári hangverseny

 

Külső-Pesti Zenei Napok

A XVIII-XIX-XX. kerületi művészeti iskolák közös hangversenyei január 19-én és 20-án Pesterzsébeten! Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Fellépnek a három kerület tehetséges tanulói és művésztanárai.

 

Eseménynaptár

2017. december
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!