Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Köszöntjük a Budapest XX. Kerületi Lajtha László AMI honlapján!

Iskolánkban zenei és képzőművészeti ágazaton tanulhatnak a hozzánk jelentkező tanulók. 2007-ben Intézményünk a művészeti iskolák minősítésekor megkapta a kiváló minősítést, 2008-ban a „Magyar Művészetoktatásért” szakmai díjat.

 

Családi koncert

Szeretettel várunk minden érdeklődőt családi hangversenyünkre március 6-án, kedden 18 órától zeneiskolánkba. A koncerten kicsik, nagyon, testvérek, szülők is fellépnek. Már nagyon készülünk!

 

Szecsődi Irén és Réti József I. Országos Énekverseny

Szecsődi Irén és Réti József I. Országos Énekverseny Pesterzsébeten 2018.02.24-én. A díjazottak és a zsűri tagjai.

Országos Énekverseny pesterzsébeten

 

Térítési- és tandíjbefizetések a 2. félévre

Kedves Szülők!

A 2. féléves térítési- és tandíj fizetési kötelezettséget készpénzben az iskola székhelyén (1204 Budapest, Ady Endre u. 98.) lehet teljesíteni az alábbiak szerint:

február 12,13,14.  (hétfőtől szerdáig)    13-18 óráig

pótbefizetés február 22. (csütörtök)    13-18 óráig

Fizetendő díjaink letölthető táblázata PDF formátumban.

Iskolánk nem szed hangszerbérleti díjat, hangszereink javításának költségeit évek óta iskolai alapítványunk támogatja Kérjük, - lehetőség szerint - a befizetéskor járuljanak hozzá alapítványunk további működéséhez, segítő munkájához 1000 Ft-al, hogy a jövőben is méltó módon és jó hangszerekkel segítsük hozzá tanulóinkat a művészeti értékek felfedezéséhez. 
Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Farsangi hangverseny

farsang a zeneiskolában

 

Karácsonyi koncert

karácsony pesterzsébeten

 

Kórushangverseny

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a pesterzsébeti Vox Musica Kamarakórus bemutatkozó karácsonyi hangversenyére, közreműködnek a Lajtha László AMI Pesterzsébet művésztanárai és a BB Musica Együttes. A belépés díjtalan! 

 

 

Ünnepi készülődés a zeneiskolában

Nyitó lépésként megrendeztük az Adventi Hangversenyt 2017. december 5-én a Rátkay-Átlók Galériában. Egy valóban magas színvonalú, gondosan és remek ízléssel összeállított koncertet hallgathatott meg a közönség.
Meghitt, ünnepváró hangulatot teremtett az első énekes műsorszám zongora kísérettel, ezt tolmácsolta a továbbiakban Pergolesi: Stabat Mater, Gounod: Ave Maria, és Mendelssohn: 95. zsoltár című műve is. Nagyon szép hangon, jól formáltan és a zongorakísérőkkel nagyszerűen együtt muzsikálva gyönyörködhetett a közönség az ének kvartettben, a kürtön felhangzó Ave Mariaban, valamint az ének duettben egyaránt.
Teret kapott a népzene is. Virtuóz előadásban hangzott el Bartók: Román táncok és az ehhez kapcsolódó Erdélyi magyar férfitáncok. A Bartók-művet zongorán adták elő, az erdélyi táncokat pedig citera-duó szólaltatta meg. Képviseltette magát a klasszikus kor, Cimarosa: Concertojának I. tétele csendült fel harsonán, nagyon szép hangon. A romantika, Dvorak, Chopin zongoradarabjait kísérhettük figyelemmel nagyszerű megszólaltatásban. Különböző kamaradarabokat élvezhettünk fuvola, hegedű, brácsa, illetve jazzgitár-duó formájában. Ez utóbbi érdekessége, hogy régi növendékünk – aki jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanul jazz tanszakon – játszott zeneiskolai tanárával. Az estet iskolánk jazz zenekarának, és az intézmény La Musica Kórusának műsora zárta méltóképpen.

 
Biztos vagyok benne, hogy a közönség szép és meghitt élménnyel távozott a Galériából, ünnepi hangulatban.
December 6-án a Zeneiskolába is ellátogatott a Mikulás. Tiszteletére összegyűlt az intézmény apraja-nagyja, hogy az illusztris vendég társaságában meghallgassa a Tücsökzenekarok kedves műsorát. Előbb a kisebbek mutatkoztak be Bognár-Juhász Katalin tanárnő közreműködésével, majd a haladó csoport Sima Balázs tanár úr koncertmester vezénylete alatt. A csellistákat Csala Éva kolléganő készítette fel a jeles alkalomra. A szereplő gyerekek nagyon szépen, lelkesen muzsikáltak, hiszen a Mikulás már a koncert elején megérkezett hozzájuk.
A közönség kellemesen érezte magát. Az est végén minden jelenlévő gyermek apró ajándékot vehetett át a Mikulástól.


Advent harmadik vasárnapján a Baptista Templomban szép, bensőséges hangulatú karácsonyi hangversennyel örvendeztette meg a telt házas közönséget iskolánk fúvószenekara. A műsor első felében két a zenekar tagjaiból összeállt kamaraegyüttes játszott. Karácsonyi énekeket hallhattunk a rézfúvós kvartettől, Mendelssohn művet a klarinét együttestől. Ezután Mizsák Benjámin adott elő egy nagyszerű marimba darabot. A színvonalas szerepléssel méltó ünnepi hangulatot teremtettek a továbbiakhoz.
A baptista lelkész Úr ünnepi beszéde után a nagy zenekar előadásával folytatódott az est. Remek összeállítású sokszínű karácsonyi ihletésű programot állítottak össze erre az alkalomra. Kolossa András tanár Úr és egykori növendéke, Nagy Zsolt vezényelt kiválóan. A közönség vastapssal jutalmazta az előadókat, és igazi ünnepi hangulatban távozott a baráti beszélgetések után a helyszínről.
December 19-én a Szent Erzsébet Katolikus Főtemplomban került megrendezésre a Zeneiskola Karácsonyi Hangversenye. Ez a koncert is méltó volt karácsony ünnepéhez hangulatában, emelkedettségében. A templom csodálatos akusztikájában nagyszerűen érvényesült a három kórus, a furulyaegyüttes, a marimba szóló, a vonós és a fúvós zenekar. Karácsonyi dalok csendültek fel a legkisebbek lelkes előadásában, Gupcsó Gyöngyvér és Nick Andrea vezényletével. Iskolánk La Musica kamarakórusa vidám hangulatú darabokat adott elő Tomasovszki Katalin vezetésével. A szeptemberben alakult Vox Musica kórusa bemutatkozása is nagyon jól sikerült Balásházi Bálint vezényletével. Sokrétű, nagyon jól összeállított műsorral mutatkozott be a vonós zenekar, amelynek sorait iskolánk tanárai is erősítették. Gyönyörű hangzás, remek együttműködés jellemezte játékukat. A gyerekek számára, mindig nagy élmény, a tanáraikkal való közös muzsikálás, különösen ilyen szólistákkal. A fúvós zenekar a tőlük megszokott színvonalon sokszínű műsorral zárta az estet, kiérdemelve a lelkes teltházas közönség vastapsát.

 

Ruth Cochen kívánságkoncertje

Ruth Cohen

 

December 17-én Bíró Eszter ad koncertet iskolánkban

 

Tudat - Művészet

 

Adventi est

 

Mikulás napi koncert

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!